hmmm...drepturile copilului...un copil are dreptul sa creasca alaturi de parintii sai dar va intreb oare...cam cati copii sunt in tara asta care nu-si cunosc efectiv parintii sau nu i-au vazut decat de cateva ori in viata?cu ce sunt parintii vinovati ca au plecat in afara pentru a asigura un trai mai bun copilului lor pe vremurile astea?sa fim seriosi acum si sa nu ne ascundem dupa deget.asta deja a ajuns o problema nationala :"parinti plecati in afara,copii crescuti de rude" dar preferati sa munciti in tara si sa fiti alaturi de copil/nu (depinde de caz) pe 600 ron la cat va ajunge salariul minim sau sa plecati in afara pe triplul sumei asteia si sa va vedeti copilul odata la cateva luni ?acum nu zice nimeni ca e bine dar......si dragostea trece prin stomac.nu pleaca nimeni cu draga inima in afara lasand copilul aici ci pleaca cu gandul ca ii va oferi un trai mai bun si cu gandul ca poate copilul nu le va reprosa peste ceva timp ca "x" are hainute mai frumoase ca ale lui sau ca "z" are ghiozdan mai dotat ca al lui.dvs cum ati reactiona daca copilul dvs v-ar intreba-reprosa asta?ganditi-va.in concluzie...nici un parinte nu vrea raul copilului sau.dar si pentru bine trebuie facute unele sacrificii.mai mari sau mai mici...de la caz la caz.si sa va raspund la prima intrebare:nu ar fi o "tragedie" ca tatal sa vrea sa petreaca mai mult timp cu copilul insa moralitatea tatalui in acest caz este indoielnica.si asta nu o afirma doar sotia.sa va intreb si eu acum ceva vis-a-vis de "Si ar mai fi ceva: daca la plecare ati incredintat acest copil bunicilor… ar fi de discutat ceva mai mult…".ce ar mai fi de discutat?posibilitatea "aparitiei din senin a unei anchete de la protectia copilului?stati linistit,cei de acolo rar se "deplaseaza" doar pentru atat.cazuri de genul sunt sute si sute pe raza unui singur judet (si din nou,nu zic ca e bine,dar....aste este).multumesc pentru "interes".o zi buna
ASTA E LOGIC,CA CELE LA DISTANTA NU SUNT LA ZI.DAR INTREBAREA MEA SE REFEREA LA ALTCEVA.MAMICA A URMAT CURSURILE LA ID PE PRIMUL SEMESTRU APOI S-A TRANSFERAT LA ZI PE AL 2-LEA...DECI...IN MOMENTUL DE FATA E STUDENTA LA ZI!!! TRANSFERUL ASTA SCHIMBA MODUL DE APLICARE AL LEGII SAU RAMANE ACELASI SI ANUME:NU BENEFICIAZA SI PUNCT?
buna seara.as dori o parere...daca totusi tatal reuseste sa scoata copilul din romania fara acordul mamei (o ipoteza),ce poate face mama in acest caz?unde si pe cine ar trebui sa anunte?politia?tribunalul?:vishenka:multumesc anticipat:vishenka:
DIN PACATE MI-AU DAU CU TIFLA IN CAP.NU POT BENEFICIA DE INDEMNIZATIE MAMICILE STUDENTE CARE AU FOST LA INVATAMANT LA DISTANTA PE PRIMUL SEM.APOI S-AU TRANSFERAT LA ZI (TOT DIN VINA FACULTATII PT.CA NU AU ANUNTAT CA NU SE POATE FORMA GRUPA LA ACEA SPECIALIZARE DIN CAUZA CA SUNT PREA PUTINI STUDENTI).CU ALTE CUVINTE...AVEM UN SISTEM DE 2 LEIX-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(
MULTUMESC PENTRU RASPUNS D-NA AVOCAT.ACEASTA ESTE O COMPLETARE A Art. 1 alin .2 din O.U.G. nr. 148/2005 CARUIA I S-A MAI ADAUGAT O LITERA DUPA CUM BANUIESC.AS MAI AVEA O INTREBARE....CONTEAZA DACA FACULATEA E DE STAT SAU PRIVATA?:"> VA ROG MULT UN RASPUNS
BUNA ZIUA.AM SI EU O MARE NELAMURIRE.VIITOARELE MAMICI POT LUA INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI DACA FAC DOVADA CA SUNT INSCRISE LA CURSURIL UNEI UNIVERSITATI (ADICA DACA SUNT STUDENTE INDIFERENT IN CE AN) SAU NUMAI DACA AU ABSOLVIT CURSURILE UNEI UNIVERSITATI (CU LICENTA SAU MASTER)???????UNII ZIC CA SE POATE LUA INDEMNIZATIE SI FARA SA FI ABSOLVIT PRINCIPALA CONDITIE AR FI DOAR CA EA SA FIE STUDENTA...UNII ZIC CA NU.PANA LA URMA CUM E?MULTUMESC