teren acordat in exploatatie, cu titlu gratuit, de catre primaria localitatii in raza careia isi are domiciliul apicultorul.
problema:
in anul 1990-1991, apicultorul x a primit de la primaria in raza careia isi are domiciliul, in exploatatie, conform legii apiculturii o suprafata de teren, pe care a folosit-o de atunci si pana in prezent.
in anul 2005, apicultorul s-a inregistrat la registrul agricol su un nr. oarecare de familii de albine.
pe baza acestei inregistari, care contine schita locatiei, nr. top, suprafata, nr. de familii in exploatare s.a.m.d, apicultorul a depus dosarul pentru subventia agricola la APIA, este inregistrat la ACA( asociatia crescatorilor de albine din romania),
acet lucru fiind facut in fiecare an.
in fiecare an apicultorul este obligat sa-si reinnoiasca dosarul de exploatatie cu toate vizele necesare( inclusiv inregistrarea la Registrul Agricol din cadrul primariei si cu semnatura primarului)
in anul 2010 luna mai, dupa ce apicultorul si-a reinnoit dosarul de exploatatie si anul apicol a inceput, primaria vinde terenul in cauza unei terte persoane, fara a tine cont de clauza de preemtiune iar apicultorul este obligat sa paraseaca locatia, fara a primi o alta in schimb, perturband productia si implicit contractele de achizitie incheiate la inceputul anului( pe baza verificarii stupinei la fata locului), si automat si rezultatele financiare.
mentionez faptul ca atunci cand i s-a dat in folosint aterenul nu s-a incheiat nici un fel de act( proces verbal sau altceva), iar exploatatia se afla doar in registrul agricol inregistrata cu cunostinta primarului, a personalului care se ocupa de registru.
acum primarul sustine ca nu are cunostinte despre caz, desi a semnat documentatia necesara la dosar, iar personalul de la registru sustine ca ataa timp cat actul de vanzare-cumparare pe terenul respectiv - proprietatea statului- a fost incheiat nu se mai poate face nimic.
in situatia data care sunt sansele ca stupina sa raman pe loc, prin recuperarea intr-un fel sau altul, a posesiei terenului?