avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters147433

Activitate ContSters147433

freeelis a scris:

OG 33/2002 este aplicabil autorităţilor publice centrale şi locale , nu si societatilor comerciale private.


Ok, ok, de acord, dar utilizatorul nu a spus ca e vorba de o SC.
Apoi, chiar daca subiectul este la sectiunea <<<Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu, (fara virgula) etc.>>>, nu trebuie uitat faptul ca si in cadrul autorităţilor publice centrale şi locale, exista personal contractual.
Nu in ultimul rand, asa dupa cum ati scris la statusul dumneabastra 'Ubi lex non...."
mihaicalinescu2005 a scris:

din punctul meu de vedere, sporul de fidelitate acordat functionarilor publici din cadrul autoritatilor si institutiilor publice locale, nu este acordat legal.
De altfel, sporul de fidelitate, nu exista in legea nr.188/1999, cel putin pentru functiile publice generale. :)


Salut Mihai!
Ai dreptate, chiar am facut rectificarea. De fapt pe tine te-am mai intrebat despre aceasta problema. Chiar si dl, freeeles, mi-a raspuns pe un forum, despre transfrul prevazut de L. 188/1999, actualul cod al muncii nu mai face referire la transfer.
Fata de alte forumuri, am vazut ca aici sunt mai multi specialisti in adm. publica. De aceea am pus aceasta intrebare si aici. As vrea sa aud si alte pareri.
P.S. asta seara, s-a anunat la tv, ca la Cluj s-a castigat procesul privind acordarea sporului de dispozitiv si de fidelitate. De aceea am pus si intrebarea.
Buna seara
Transferul nu este reglementat in actualul cod al muncii, dar este prevazut in Legea nr. 188/1999.
Pornindu-se de la prevederile "alte sporuri" unele ministere, prin ordine, au prevazut acest tip de spor, chiar si MIRA, dar nu pentru cei din administratia publica, ci pt. politisti, ca de ex. se considera fideliate fata de instituie nu numai peroadele cat au lucrat la mai multe posturi de politie din diferite u.a.t., ci si perioada cat au fost in scoala militara
sau
ORDIN pentru aprobarea metodologiilor de calcul a drepturilor salariale care se
acordă personalului didactic încadrat pe funcţiile din anexele Ia Ordonanţa
Guvernului nr. 4/2006
Prin vechime neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani se înţelege activitatea realizată atât în calitate de personal didactic de predare, personal didactic
de conducere, îndrumare şi control cât şi în calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de muncă într-o unitate/instituţie de învăţământ/inspectorat şcolar. Se consideră vechime neîntreruptă şi perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ.
Sporul de stabilitate nu se acordă pentru vechime recunoscută în învăţământ personalului didactic care provine din alte sectoare de activitate.
ori
LEGE privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului din serviciile de probaţiune Nr. 327

Art. 7. - (1) Personalul din serviciile de probaţiune beneficiază de un spor de fidelitate, în raport cu vechimea efectivă în funcţia de specialitate, calculat la salariul de bază, după cum urmează:
a) de la 5 la 10 ani 5%;
b) de la 10 la 15 ani 10%;
c) de la 15 la 20 de ani 15%;
d) peste 20 de ani 20%.

Eu am fost transferat, in interes de serviciu, in anul 2006 dintr-o comuna de categoria III intr-o comuna de categoria a II-a si am beneficiat de spor de fidelitate pana dupa alegerile din 2008, cand noul "patron" nu mi-a recunoscut vechimea pe care am avut-o inainte.

Codul muncii actual a aborgat LEGEA Nr. 1/26.03.1970, unde se prevedea sporul de fidelitate.
ART. 8
Vechime neintrerupta in aceasi unitate are salariatul care a lucrat intr-o unitate, pe baza aceluiasi contract de munca incheiat pe o durata nedeterminata.
Are de asemenea, vechime neintrerupta in aceasi unitate:
a) salariatul cu contract de munca pe durata nedeterminata care a lucrat in doua sau mai multe unitati, ca urmare a transferarii sale in interesul serviciului
;

De fapt , literatura de specialitate face distictie intre transferul la cerere si transferul in interesul serviciului prin vechimea in munca.

Consider ca am vechime neintrerupta. In Acordul colectiv de munca se spune "fidelitate fata de institutie" nu fata de primaria X.

Care este parerea dumneavoastra?
Va multumesc pentru raspuns.