avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate Baia Mare

Activitate Baia Mare

Răspuns la discuția Conflict de munca
Din moment ce noi ne desfasuram activitatea in acel spatiu nu trebuia sa fim informati despre rezilierea contractului ? Rezilierea facandu-se cu mult inainte de a primi preavizul .In acel spatiu erau niste bunuri care le aveam pe inventar si de care raspundeam .In momentul in care am fost scosi din spatiu am trimis un mail in care explicam situatia si ceream un alt spatiu de depozitare altfel nu mai raspundeam pt acele bunuri.Preavizul mi-a fost comunicat cu 20 de zile inainte conform contractuluyi de munca dar nu a fost comunicat practic criteriul pentru care postul meu se reduce si nu mi s-a oferit alternativa desi toti colegii mei care aveau o functie mai mica au ramas inca angajati .Nu mi-au fost platite drepturile salariale pentru luna martie si aprilue si nici zilele de concediu neefectuate ,in acest sens am deschis actiune in instanta!Firma inca figureaza ca find in lichidare la registrul comertului ,inregistrarea fiind facuta in data de 17 februarie .Se incearca evitarea concedierii colective!
Buna ziua
Am lucrat intr-o firma de asigurari cu contract de munca ,pe data de 2 februarie am primit un e-mail din partea unui actionar al firmei care ne anunta ca in urma sedintei din data de 21 ianuarie s-a hotarat intrarea in lichidare voluntara ,de acest lucru urmand sa se ocupe o firma de lichidatori .In acelasi e-mail eram rugati sa asiguram o buna colaborare cu lichidatorii fiind asigurati ca ne vom primi toate drepturile salariale si de orice alta natura care ni se cuvin pe toata perioada lichidarii.Pana aici toate in regula .Fara nici o alta informare prealabila pe data de 3 martie suntem instiintati print-un mail primit de la resurse umane ca CSA-ul (Comisia de supraveghere a asigurarilor) a declarat redresare financiara pt firma noastra si a numit un administrator special.De aici au inceput adevaratele probleme .Au fost reziliate toate contractele de inchiriere pt spatiile unde ne desfasuram activitatea ,noi ca angajati nu am fost nici anuntati ,am aflat acest lucru de la proprietar .Nu am primit nici un raspuns de nicaieri desi am trimis mail-uri peste mail-uri si telefoane in Head Office .Undeva la jumatatea luni martie am aflat ca ne-au fost anulate toate codurile CSA inca din luna ianuarie desi acest lucru se face numai la incheierea unui contract de munca si am aflat ca firma noastra nu mai are drept de prescriere din data de 3 martie.Repet ,noi ca angajati nu am mai primit nici un fel de informare oficiala ,toate aceste lucruri aflandule prin terte institutii la insistentele noastre de a primi un raspuns .Nu am mai primit salarii desi contractele de munca nu au fost incheiate .La mijlocul lunii martie am reusit sas vorbesc telefonic cu noul administrator sa incerc sa obtin niste raspunsuri cu privire la statutul nostru de angajati si ce se intampla cu salariile noastre .Raspunsurile au fost foarte vagi si tot repeta ca eu nu citesc presa ?Am raspuns ca este de datoria firmei sa ne anunte ce se intampla cu locul nostru de munca si cu banii nostri ,nu a presei!Mi-a sugerat sa imi gasesc un alt loc de munca daca dores sa castig bani ,am raspuns ca eu nu cer mila lui ci imi cer niste drepturi care mi se cuvin si sunt stipulate intr-un contract de munca !Asa ca el ca administrator s-a simtit dator sa ma intrebe ce realizari am avut in luna februarie si martie ! Am raspuns ca il rog sa ma informeze ce realizari pot avea cu codul CSA anulat si fara drept de prescriere pt firma !Nici pana in ziua de azi nu am primit alte raspunsuri si nici salariul .nici eu si nici colegii mei din tara .,desi in Head Office se iau salariile ijn fiecare luna la timp .Intrebarea mea este ,nu este acest lucru un abuz in serviciu ?Acest domn administrator care dealtfel este functionar public ,nu are nici o obligatie fata de angajatii firmei care cica o redreseaza ?Eu stiu ca legea prevede ca administratorul special preia atributiile consiliului de administratie dar trebuie sa indeplineasca hotararile actionarilor ,ori actionari au hotarat lichidarea voluntara iar el nu a intentionat nici o clipa redresarea atat timp cat tine cateva zeci de oameni ,dispersati in tara ,care nu produc nimic neavand acest drept si neavand obiect de activitate !A inceput sa trimita concedieri celor care au fost insistenti in obtinerea unor raspunsuri ,inclusiv eu am primit !In preavizul de concediere scrie asa ,pe fondul crizei mondiale ne vedem nevoiti sa reducem cheltuielile si astfel se impune desfiintarea postului de inspector de asigurari! Nu mi se ofera un post mai mic ,nu mi se comunica un crieteriu pentru care postul meu se desfiinteaza .nimic ! Acest lucru s-a intamplat tuturor colegilor mei care nu au tacut din gura si acest lucru ni s-a spus de mai multe ori la telefon dar au facut greseala ca unui coleg al meu sa il spuna de fata cu martorii iar pe o alta colega sa o ameninte tot de fata cu martori! Prin prisma acestor fapte revin la intrebarea anterioara ,este discriminarea un abuz in serviciu ?Poate acest domn administrator fi tras la raspundere?