avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Activitate nobody8700

Activitate nobody8700

Răspuns la discuția chiriasii caselor nationalizate
multumesc frumos pt raspuns . imi este foarte greu sa ma`mpac cu ideea ca cineva mi`a ascuns acest aspect ( ca imobilul are mostenitori) iar eu am lasat un apartament pe care l`as fi putut cumpara fara nicio problema si ca peste 5 ani voi fi executat si scos afara `n strada ca pe o zdreanta . Daca tot mi-ati spus k voi ramane chirias inca 5 ani, chiria in ce conditii si cine o fixeaza? Va multumesc!

EDITAT - din alt topic, pe care l-am sters:
am inteles ca dupa ce mostenitorii unui imobil devin proprietari in urma legii 10/2001, fostii chiriasi sunt totusi protejati si ca 5 ani nu vor fi dati afara ci se va calcula o chirie pt acestia . intrebarea mea este : in ce conditii , cat si cine fixeaza aceasta chirie?
cand familia mea s-a marit , am facut schimb de apartament( ICRAL) cu o casa cu acelasi statut. cand am vrut sa cumpar si eu acest imobil , am aflat ca imobilul este notificat si ca are mostenitori. ce-am mai aflat , este faptul ca fostul proprietar a plecat din tara cu acte in regula, fiind de alta nationaliate si a dezfost despagubit de catre statul roman cu bani . in acest caz se mai poate vorbi de legea 10/2001 atata timp cat imobilul nu a fost obtinut si nationalizat in mod abuziv ? cui sa ma adresez si ce -ar trebui sa fac ? primaria e de partea proprietarului#-o