avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate razvan_mosh

Activitate razvan_mosh

Răspuns la discuția oprire voluntara
Am o nedumerire, in ordonanta Guvernului 2/2001 cap IV art.32 ali.1 :
Art. 32. - (1) Plângerea însoţită de copia de pe procesul-verbal de constatare a contravenţiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat să o primească şi să înmâneze depunătorului o dovadă în acest sens.

Eu trebuie sa duc aceste acte,sau care sunt pasii in aceasta privinta?In afara contestatiei depuse la judecatorie in urma careia am primit numarul de dosar si o copie a contestatiei, nu am facut alte demersuri.Nu m-am mai lovit de astfel de probleme cu justitia,si pasii de urmat in astfel de cazuri sunt total necunoscuti pentru mine.
Multumesc.
In procesul verbal nu este trecut nici un martor,doar eu si d-na politista am semnat procesul verbal.Am semnat pentru ca am oprit voluntar,dar am fost constrans de imprejurari,mentionez ca aveam atasata si o remorca la masina,si i-mi era practic imposibil sa parchez regulamentar.In procesul verbal de contraventie nu este trecuta sau amintita remorca,cu toate ca am prezentat talonul si la masina si la remorca.
Multumesc.
Multumesc pentru sfaturi si pentru raspunsul prompt.
Nedumerirea mea este cum pot dovedi problema la instalatia hidraulica,atata timp cat doamna politista nu a fost interesata sa constate problema la acea data.Ma gandesc ca poate era de datoria lor sa constate acel lucru,mai ales ca a fot trecut la mentiuni in procesul verbal de contraventie.Cu ce probe tre sa vin la proces (care este pe 3-06-2010)?Sa vin cu masina?Problema am rezolvat-o eu,si a constat intr-un furtun de retur rupt la nivelul unui racord cu un stut metalic.La data cand am primit amenda,pe bord era aprins martorul de avarie la instalatie hidraulica si sub masina curgea lichid hidraulic,dar nimeni nu s-a obosit sa verifice acest lucru.
Multumesc.
Salut.Am oprit voluntar in spatele altei masini ,langa masinile parcate langa bordura.Am fost nevoit sa opresc deoarece am avut o avarie la sistemul hidraulic al masinii,conduc un Citroen cx ,masina ce are sistemul hidraulic comun pentru directie,suspensie si frana.Imediat ce am oprit ,am aprins avariile,am coborat din masina si m-am dus pe partea pasagerului din fata sa ma uit sub masina,sa vad daca sunt probleme la instalatia hidraulica,si anume daca sunt scurgeri de lichid hidraulic.Am observat ca sunt scurgeri, in acel moment din spatele masinii venea o doamna politist,m-am ridicat,am revenit in dreptul usii soferului si m-am intalnit cu dansa.Dansa mi-a cerut actele si a plecat catre masina de politie.Nu am fost intrebat nimic,nu mi s-a spus nimic,doar mi-au fost cerute actele.A durat 20-30 secunde de cand am coborat din masina pana am revenit in dreptul usii soferului.M-am dus si eu la masina de politie,doamna politist completa amenda.Cand a iesit din masina,m-a intrebat daca am mentiuni.I-am spus ce problema am,a notat in procesul verbal si mi-a inmanat hartia.Am facut contestatie la aceasta amenda,deoarece consider ca d-na politist a trecut peste prezumtia de nevinovatie.Ce sanse si ce argumente pot avea pentru aceasta contestatie?Sunt si incepator.Fapta savarsita este prevazuta de art. 63 alin. 5 din OU192/02 rep . si sanctionata de art. 99/2 ,108/lit a/8