avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate ronny

Activitate ronny

buna ziua
sunt o mama singura cu un copil rezultat in urma unei relatii de 5 ani si jumatate.copilul are 2 ani.dupa ce am nascut am aflat ca tatal copilului meu mai e implicat intr-o alta relatie de 5 ani si urmeaza sa i se nasca inca un copil.lucru care s-a intamplat ,diferenta dintre copii fiind de 7 luni{copilul meu fiind mai mare cu 7 luni decat celalalt copil}Eu am aflat de acest lucru cand copilul meu avea 3 luni si apucasem sa il trec pe tata in certificatul de nastere al copilului.Mentionez ca nu a fost de acord la inceput sa se treaca in dreptul tatalui ,dar la insistentele mele a fost de acord.Cealalta mama a copilului lui nu a facut acelasi lucru,netrecand pe nimeni in dreptul tatalui.Nu am locuit niciodata impreuna,iar dupa ce s-a nascut copilul vizitele au fost fff rare.In afara de cateva jucarii de Craciun si ziua fetitei nu am vazut niciodata nimic de la el.Nici nu am nevoie,insa intrebarea mea este urmatoarea:poate fi decazut din drepturile parintesti?Nu isi merita numele de tata cand nu il intereseaza nimic in leg cu acest copil.Dupa cate stiu eu un parinte are drepturi ,dar si obligatii.Si eu prin obligatii inteleg o multime de lucruri legate de cresterea copilului,nu numai pensia alimentara{care oricum nu exista nici aia}.Atata timp cat nu si-a dorit acest copil,el concepand altul inainte chiar sa se nasca,si neavand nici o treaba sau vreo legatura cu el,cred ca statul nu incurajeaza astfel de relatii intre parinte si copil si cred ar decade din drepturi un astfel de parinte.Deasemenea as dori sa va spun ca atat eu cat si copilul avem dubla cetatenie si vreau sa stiu daca imi trebuie aprobarea lui sa ies din tara.Daca ,da,imi trebuie si pt tara unde copilul meu e cetatean?Nu am avut nevoie de asa ceva pana acum,dar nu mi-as dori ca viitorul copilului meu sa fie compromis din cauza unui "tata"care nu ar semna pt iesirea ei din tara, si ce se poate face in aceasta situatie.Va multumesc