buna, eu mi-s avocat din anul 2005 si sunt definitiv din 07.2006. de la ce data se calculeaza cei 5 ani despre care se vorbeste si ce beneficii am daca am aceasta vechime, tinand cont ca vreau sa devin procuror.
se mai face concurs de dosare???
sa inteleg ca daca am intrat in barou in 2005, indeplinesc conditiile si dau numai concursul de admitere in magistratura???
pe siteul lor, referitor la acest concurs, am gasit tare putine informatii:
"Admiterea în magistratura se face, de regula, prin concurs, pe baza competentei profesionale, a aptitudinilor si a bunei reputatii, cu respectarea principiilor transparentei si egalitatii.
Concursul se organizeaza de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul National al Magistraturii, în conditiile prezentului regulament.
La concursul de admitere în magistratura pot participa fostii judecatori si procurori care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut de art. 87 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit functii de specialitate juridica în aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si Institutul Roman pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învatamântul juridic superior acreditat, precum si magistratii-asistenti de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime în specialitate de cel putin 5 ani, la data sustinerii testului grila, daca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2) si, dupa caz, la art. 32 din Legea nr. 303/2004.
Concursul de admitere se organizeaza anual sau ori de câte ori este necesar, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul National al Magistraturii, pentru ocuparea posturilor vacante de la judecatorii si de la parchetele de pe lânga acestea.
În afara de conditia referitoare la vechimea în profesii juridice, persoana care doreste sa se înscrie la concursul de admitere în magistratura trebuie sa îndeplineasca cumulativ urmãtoarele conditii:
- sa aiba cetãtenia românã, domiciliul în România si capacitate deplinã de exercitiu;
- sa fie licentiatã în drept;
- sa nu aiba antecedente penale, cazier fiscal si sa se bucure de o bunã reputatie;
- sa cunoasca limba românã;
- sa fie aptã, din punct de vedere medical, pentru exercitarea functiei.
Examinarea candidatilor se va face prin sustinerea unei probe scrise de verificare a cunostintelor teoretice si practice la urmatoarele materii:
a) drept civil;
b) drept procesual civil;
c) drept penal;
d) drept procesual penal;
e) organizare judiciara si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Pentru ocuparea unui post vacant de judecator sau de procuror candidatul trebuie sa obtina cel putin nota 7 (sapte).
Candidatii admisi la proba scrisa vor fi verificati, sub aspectul bunei reputatii, de catre inspectori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cu respectarea dispozitiilor Legii nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, si vor fi programati pentru a se prezenta la vizita medicala si la testarea psihologica.
Candidatii inapti pentru exercitarea functiei din punct de vedere medical sau psihologic, precum si cei care nu se bucura de o buna reputatie sunt declarati respinsi."
cand incepe inscrierea pt concursul din noiembrie 2010???
merci,
millie