avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Activitate adicon

Activitate adicon

Am incercat sa predau pentru programul rabla un autoturism Oltcit care are certificat de inmatriculare model vechi (eliberat in 1995) si numar de inmatriculare nou,dar am fost refuzat (fara prea multe discutii) pe motiv ca se primesc numai autoturismele cu certificate noi .Ultima I.T.P a expirat in 1999 asa ca probabil masina a fost “radiata de drept”cu Art.6 din L 432/2006 .
Totusi nu inteleg rostul articolului 3 din Ordinul nr.1683/2009 :

“Art.3 (4) (b) Nu intra sub incidenta acestui ghid autoturismul cu cerificat de inmatriculare si numar de inmatriculare modele vechi,radiat de drept prin efectul prevederilor Art.6 din Legea nr.432/2006”.

cata vreme la articolul 2 aliniatul (e) al aceluiasi ghid se impune conditia ca autoturismul predat sa fie “inmatriculat in Romania”.
Este posibil ca “radiat de drept” sa nu insemne ca masina nu mai e “inmatriculata in Romania”si a fost necesara precizarea expresa de la Art.3 ?
In afara de aceste doua articole nu mai apare o alta referire care s-ar putea lega de modelul (nou sau vechi) al certificatului de immatriculare.