avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Activitate borgotech

Activitate borgotech

va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o mare problema. Tatal meu a mostenit de curand o garsoniera. Trebuie sa mentionez ca tatal meu mai are 2 frati care sunt in viata. Problema care este....el a mostenit imobilul in urma incheierii intre tatal meu si unchiul meu a unui contract de intretinere in care pe scurt se mentioneaza, citez : "Subsemnatul xxxxx xxxx..domiciliat ....descriere locatie apartament, extras CF,topo...etc transmit fratelui meu yyyy yyyy.... in intregime apartamentul proprietatea mea dobandit prin cumparare....date apartament, locatie ...cu precizarea ca inteleg sa-mi retin dreptul de uzufruct viager asupra acestui apartament si consimpt la efectuarea operatiunilor de publicitate imobiliara in conformitate cu prezentul act. Am transmis apartamentul descris mai sus, cu sarcina ptr. dobanditor sa ma intretina cu cele necesarepe toata durata vietii mele, in caz de boala sa-mi asigure medicamente si tratament medical, iar la deces sa ma inmormanteze cu cinstea cuvenita. Intrarea dobanditorului in posesia imobilului transmis se face la data stingerii dreptului de uzufruct viager rezervat prin prezentul act. Toate cheltuielile ocazionale de perfectarea prezentului act privesc pe dobanditor.... mai departe se descrie cum ca apartamentul nu este scos din circuitul civil,nnu e trecut in proprietatea altcuiva...." Unchiul meu a murit acum 8 luni iar tatal meu cand a mers la un asa zis notar public, acesta i-a mentionat ca e de ajuns acel contract de intretinere si ca trece automat in posesia lui fara perfectarea a altor acte de succesiune, numai sa mearga la cartea functiara cu actul de deces si contractul de intretinere sa-si soata un extras C.F. Intre timp am inteles ca totusi trebuie perfectate niste acte. Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine ce trebuie facut? Este nevoie si de ceilalti frati....? ce acte trebuie facute??? Sunt probleme ca au trecut 8 luni de la deces ?

Cu respect Minu Silivestru