O reprezentanta in Romania a unei societati straine doreste sa vanda niste active (autoturisme). Cum poate face acest lunru, avand in vedere faptul ca reprezentantele nu pot desfasura activitati comerciale , nu pot emite facturi. Cumva societatea straina trebuie sa-si desemneze un reprezentant fiscal platitor de TVA in Romania , si sa vanda ea bunurile?,
Nu m-am lamurit. Hai sa luam un exemplu:
- pierderea neta din diferenta de curs valutar in anul 2009 reportata in anul 2010 este de 4000 lei.
- venit din diferenta de curs valutar anul 2010 , 10000 lei ; cheltuieli 0 lei
- grad de indatorare in anul 2010 mai mare de 3.
Care este baza impozabila si cat este impozitul pe profit? se mai reporteaza ceva?
Poate nu m-am facut bine inteles. In trimestrul 3 2009 societatea a inregistrat pierdere neta din diferenta de curs valutar, care intradevar este nedeductibila si se reporteaza. In trim 1 2010 societatea inregistreaza doar venituri din diferenta de curs valurat. Perioadele sunt diferite. In concluzie daca pierderea neta de anul trecut este nedeductibila, profitul din diferenta de curs valutar de anul asta este impozabil?
Am o societate pe care a fost achizitionat un teren, sursa de finantare fiind imprumutul de la asociat , 100.000 euro. Societatea nu a inregistrat venituri de la infiintare, singura miscare fiind achizitionarea terenului. La sfarsitul anului 2009 societatea a inregistrat cheltuiala cu diferenta de curs valutar , provenita din reevaluarea imprumutului asociat, cheltuiala nedeductibila in anul 2009 intrucat gradul de indatorare nu permitea deductibilitatea ei. Cheltuiala a fost reportata. In anul 2010 cursul de schimb in primul trimestru a scazut fata de cursul de la 31.12.2009 si societatea a inregistrat venituri din diferente de curs valutar din reevaluarea imprumutului in devize. Intrebarea este: veniturile sunt impozabile, sau sunt nedeductibile fiind venituri aferente unor cheltuieli nedeductibile?