avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate BrainStorming

Activitate BrainStorming

Buna ziua,

Am avut intotdeauna probleme cu interpretarea legilor (de orice forma ar fi ele), pentru ca nu-nteleg decat notiunile logice.
In cazul legii 230/2007, se precizeaza conditiile in care asociatiile de locatari pot impune penalizari la intarzierile de plata a intretinerii (0.2% pe zi dupa minim 30 de zile gratie). Nu-mi este clara insa formula de calcul.
Pentru exemplificare, descriu cazul meu: in luna mai mi s-a calculat o penalizare de ~70 RON pentru 3 luni de intarzieri (restanta de ~ 1.000 RON). Dupa cateva zile am achitat jumatate din restanta (500 RON), iar luna aceasta (iunie) am observat ca am o penalizare de ... 106 RON (pentru o restanta mai mica: ~ 900 RON).
E logic sa mi se impuna penalizari, insa in ultimii 3 ani, administratorul mi-a tot 'gresit' calculele... de vreo 10 ori, asa ca ma astept se intampla iarasi ... un accident).

Pentru a verifica, imi puteti explica cum anume se calculeaza aceste penalizari conform legii (voi avea o discutie si cu administratorul, insa as prefera sa inteleg cum anume trebuie aplicata legea asta).

In cazul in care se demonstreaza ca a gresit iarasi, ce masuri pot lua? Am de gand sa-l dau in judecata, sa-l reclam la politie si la protectia consumatorului.

Mai mult, ce sanse am sa-mi instalez repartitoare daca scara mea nu a fost contorizata si nici nu se intentioneaza acest lucru? Se face o risipa absurda de caldura ~ 6 luni pe an.

Danke!
Florentin