Am avut intotdeauna probleme cu interpretarea legilor (de orice forma ar fi ele), pentru ca nu-nteleg decat notiunile logice.
In cazul legii 230/2007, se precizeaza conditiile in care asociatiile de locatari pot impune penalizari la intarzierile de plata a intretinerii (0.2% pe zi dupa minim 30 de zile gratie). Nu-mi este clara insa formula de calcul.
Pentru exemplificare, descriu cazul meu: in luna mai mi s-a calculat o penalizare de ~70 RON pentru 3 luni de intarzieri (restanta de ~ 1.000 RON). Dupa cateva zile am achitat jumatate din restanta (500 RON), iar luna aceasta (iunie) am observat ca am o penalizare de ... 106 RON (pentru o restanta mai mica: ~ 900 RON).
E logic sa mi se impuna penalizari, insa in ultimii 3 ani, administratorul mi-a tot 'gresit' calculele... de vreo 10 ori, asa ca ma astept se intampla iarasi ... un accident).
Pentru a verifica, imi puteti explica cum anume se calculeaza aceste penalizari conform legii (voi avea o discutie si cu administratorul, insa as prefera sa inteleg cum anume trebuie aplicata legea asta).
In cazul in care se demonstreaza ca a gresit iarasi, ce masuri pot lua? Am de gand sa-l dau in judecata, sa-l reclam la politie si la protectia consumatorului.
Mai mult, ce sanse am sa-mi instalez repartitoare daca scara mea nu a fost contorizata si nici nu se intentioneaza acest lucru? Se face o risipa absurda de caldura ~ 6 luni pe an.