avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate jjjrz

Activitate jjjrz

Răspuns la discuția distanta intre constructii
Terenul l-ai cumparat chiar de la primarie prin licitatie publica dar nu ca ,,Needificabil'', ci ,,curti-constructii''. In acest caz daca mi se refiuza eliberarea autorizatiei sau vecinii obtin in instanta stoparea constructiei pot da in judecata primaria pentru a-mi recupera prejuduciul, si dupa caz si daune-interese?. Chiar daca-mi dau autorizatie mi-e frica sa construiesc si sa ma trezesc cu procese pa cap. Exista si posibilitatea de a se da un verdict pentru demolarac constructiei? Multumesc.
Răspuns la discuția distanta intre constructii
Va multumesc mult pentru raspunsuri precizez ca eu nu sunt vecin direct cu blocul ci cu un teren de 3 m ce apartine domeniului public. Practic prin obtinerea Certificatului de Urbanism Primaria a aratat ca eu pot construi aici Inteleg si ord 536, intr-un fel e corect dar daca eu am un teren ,,curti constructii'' de ce nu pot construi pe el, din cauza unor persoane care nu-mi sunt vecini, care mi-au rupt tarusii cu care am delimitat terenul in doua randuri si au spus ca ei doreau sa cumpere acolo, isi intind rufele pe acel teren si sfideaza pur si simplu. Platesc 300 ron impozit la 626 mp si nu pot construi pe el? are latime la strada, doua intrari. Cei de la bloc au mers la primarie si au spus ca deja au igrasie desi bate soarele toata ziua, dar n-au binevoit sa hidroizoleze,si-acum nu lasa pe altii sa construiasca desi suntem o familie de tineri si nu avem locuinta. Ord 536 mi se pare total aberant in acest caz sper sa se poata gasi o portita Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns Mai precizez ca sunt foarte multe cazuri de acest fel la noi in oras dar sunt vecini buni si se suporta reciproc Eu am avut ghinion. Acestia insa nu mai pot de invidie pentru ca se foloseau de teren fara sa plateasca impozit, l-ar fi luat ei da fara sa plateasca , doar stiau ca se vinde
Am cumparat un teren situat la 3 m de un bloc. Locatarii nu sunt de acord ca eu sa construiesc pe acel teren pentru ca le iau lumina soarelui desi construiesc p +e si distanta intre bloc si casa va fi de 5,5 m. Precizez ca terenul e categorisit ca si ,,curti constructii, e situat in partea de E a blocului, iar canalizarea blocului trece chiar pe terenul meu.Latimea terenului este de 14 m, eu las 2,5 m, casa are 8,5 m latime si mai raman alti 3 m pana la gardul vecinului celuilalt. V-as multumi tare mult daca mi-ati putea spune: Ei ma pot da in judecata pe baza Ord. 536/97, caci eu am avize si certificat de urbanism care-mi da un POT de 50%, regim de inaltime P+2, iar terenul e cumparat la licitatie publicade la Primarie MULTUMESC ANTICIPAT