Multumesc pentru raspuns, cam la asa ceva ma refeream si eu... si de asta am nevoie pt a amana chestia asta cel putin pana imi iau concediu sau pana ma intorc acasa... bineinteles in cazul in care pierd, o sa vb cu avocata sa vad ce zice, dar logic aveti dreptate. oricum astept si alte opinii, pana in 23 mai am putin... :)
din cate am inteles trebuie sa ma prezint in 15 zile de la primirea instiintarii acasa. si deja am avocat, am pierdut o data si in 23 e recursul. si intrebasem daca sunt plecat din tara cum ma duc eu in 15 zile sa predau permisu ?
Buna ziua. Am si eu o problema. Anul trecut in septembrie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni.
Tin sa mentionez ca nu au fost victime nici accident, absolut nimic. Ma aflam pe banda 1 intr-o intersectie cu sens giratoriu iar pe sensul meu de mers erau 3 benzi. ma aflam in coloana de masini si cand m-am apropiat de trecerea de pietoni masina din stanga mea (de pe banda 2 care era o dubita) a trecut trecerea de pietoni. eu dau sa trec si eu si imediat dupa dubita apar 4 persoane. eu franez si ma opresc. pietonii se opresc si ei si restul soferilor din spatele meu claxonau cum fac de obicei. vazand ca pietonii nu traverseaza eu imi continui drumul pt a nu incurca traficul si pt ca oricum pietonii se aflau la o distanta de cca. 2, 3 metri de masina mea. undeva in spate la vreo 50 de metri pe banda 3 era o masina de politie care a venit dupa mine, m-a oprit si mi-a suspendat permisul pe o perioada d 30 de zile. Din cauza ca lucrez in italia ca sofer si considerand ca permisul mi-a fost suspendat pe nedrept a 2-a zi am facut contestatie si mi-am recuperat permisul, dupa care m-am intors in italia. Luna aceasta in data de 23 am infatisare la recurs, si acum intrebarea mea este urmatoarea, daca fac dovada ca sunt plecat din tara si ca lucrez ca sofer profesionist in italia, de exemplu sa trimit contractul de munca si discurile tahografice cele mai recente, plus ca nu am mai avut niciodata permisul suspendat nici macar o amenda de circulatie as avea sanse sa castig sau exista vreo metoda prin care in caz ca pierd procesul sa aman predarea permisului ? Va multumesc si sper ca am fost cat de cat explicit.