Nu stiu de ce unii oameni semneaza contracte de asigurare cand ei nu cunosc absolut nimic din conditiile contractuale.Inteleg,poate fi vina consultantului 10%,dar daca dai bani pe ceva nu te intereseaza sa stii pe ce ii dai?In conditiile contractuale de la planul financiar de pensie cu componenta de investitii Merit(Mixt 25 este unul dintre fonduri)scrie pe intelesul tuturor ca riscul investitiei apartine contractantului si nu asiguratorului.Deci d-na Adriana a contractat un plan financiar ,pentru care trebuia sa isi asume riscul.Acum d-na poate da vina pe consultant ca nu a spus de acest lucru,dar conform conditiilor contractuale (3,4 pagini) contractul putea fi respins de doamna dupa lecturarea conditiilor(in care se spune ca:
-in primii 2 ani valoarea de rascumparare este 0
-riscul investitiei apartine contractantului
-asiguratorul garanteaza doar numarul de unituri nu si valoarea acetora
-etc.
Concluzia care o trag eu este ca d-na Adriana nu a citit conditiile contractuale si nici nu mai stie cum se numea produsul.El este Merit de la inceput si pana acum.
La 1900 in Olanda marinarii si pescarii ce plecau pe mare erau asigurati,pentru ca familiile lor sa aiba un trai decent in cazul in care acestia ar fi decedat.
La 1900 in Romania ne luptam pentru pamant la Bobalna.
Aceste diferente cred ca vor mai exista mult timp de aici incolo.