Pentru inceput as dori sa percizez ca sunt un simplu propietar de apartament si de o luna de zile atat, eu cat si ceilalti propietari din blocul unde locuiesc, ne confruntam cu o problema - administratorul de bloc nu e de gasit.
Din cate am inteles eu, blocul in care locuiesc a acumulat o datorie semnificativa la RADET deoarece nu s-au achitat facturile la timp; fondul de rulment in valoare de 250 ron de apartament, era gestionat tot de catre administrator precum si fondul de reparatii.
As dori sa cer ajutorul experientei dumneavoastra in ceea ce priveste solutionarea acestei situatii din punct de vedere legal ( ce proceduri legale ar trebui urmate).
O sa incerc sa detaliez un pic pentru a va putea crea o imagine asupra situatiei:
- Administratorul de bloc - din cate am inteles ( eu sunt propietar in acest bloc de 1 an de zile ) este o firma care se ocupa de asa ceva iar persoana care gestiona blocul in care locuiesc este chiar detinatorul acestei firme.
- Exista si un cenzor despre care nu am mai multe detalii.
- Exista si un presedinte de scara - care locuieste pe aceasta scara ( blocul are o singura scara ).
- Am inteles ca s-a facut plangere la politie, iar acestia au incercat sa il gaseasca la adresa din buletin .... dar surpiza - el nu mai locuieste la acea adresa ci fiul sau care este si propietar.
Precizez ca in aceasta situatie se mai afla si alte blocuri din preajma la care dansul tinea evidenta.
Prejudicul cauzat nu se stie cu exactitate deoarce listele cu evidentele platilor efectuate de locatari erau tot la administrator.