avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate Florin-Irinel

Activitate Florin-Irinel

Răspuns la discuția Spor de conducere
--- da, societatea are peste 21 de salariaţi. Problema este ca actualul comitet de sindicat a fost sprijinit de către conducerea societăţii pentru a fi ales, şi aceştia acţioneaza acum dupa bunul plac al conducerii. La momentul actual deşi contractul colectiv de munca la nivel de societate este expirat de mai bine de 6 luni , nici comitetul de sindicat şi nici conducerea societăţii nu trec la negocierea contractului.
Pe de o parte din comitetul de sindicat facând parte doar muncitori fara studii superioare aceștia nu au interesul de a modifica grila de salarizare iar conducerea societății nu are interesul cresterii costurilor salariale.
Precizez că a fost înmânata conducerii societății un proiect al grilei de ierarhizare care respecta întocmai coeficienții minimi din CCM la nivel național la care nu am primit nici un răspuns.
Dorinţa noastra de a schimba actuala situaţie este lezată de ameninţările conducerii societaţii, care practica un şantaj permanent plus alte amenintari.
Buna ziua!
Lucrez într-o societate privata în funcția de inginer și împreuna cu ceilalți colegi ingineri avem o nemulțumire. La noi în societate se plătește spor de conducere de 30% maiștrilor și șefilor de echipa şi datorită acestui fapt se ajunge după parerea mea la o anomalie. Anomalia este aceea ca prin acest spor se ajunge în situaţia ca un sef de echipa poate câștigă mai mult decât un inginer.
Întrebarea mea este ce putem face noi (colectivul de ingineri) pentru a reveni la un raport de salarizare normal , care să ţină cont de nivelul de pregătire şi de ierarhizarea din CCM la nivel naţional.
Vă mulţumesc.