Buna ziua. Am si eu o problema si as dori sa aflu cateva raspunsuri din partea Dumneavostra pentru a stii la ce sa ma astept.
In data de 16.06.2010 i'am dat unei cunostinte doua placute RAM de la calculator sa le vanda urmand ca dupa vanzare sa imi dea 80 RON. In urma acestei discutii a plecat sa vanda cele 2 placute urmand ca dupa aceea sa ma sune sa ma duc sa iau banii ( in decursul aceleasi zi ). Am aflat de la un prieten ca acest baiat vanduse placutele si l-am sunat sa ne intalnim ca sa imi dea banii. Urmand sa plec in oras mai eram cu doi prieteni si ne-am intalnit cu acesta pentru a lua banii. La fata locului, cerandu-i banii a zis ca nu ii are si ca mii da mai incolo. La insistentele mele a inceput sa zica faptul ca nu o sa imi dea nici un ban pentru ca nu scrie nicaieri numele meu pe placute si nu am cum sa demonstrez faptul ca i le-am dat. In urma spuselor lui a intervenit unul din prietenii care ma insotea si i-a spus ca nu este frumos ceea ce face si sa-mi dea banii. Acesta a sarit la bataie spunand ca ce se baga prietenul meu. M-am bagat intre ei sa ii despart, iar dupa ce s-au ridicat de jos vrand sa ma indrept spre masina sa plecam baiatul care trebuia sa imi dea banii mi-a dat un pumn in cap pe la spate am cazut in genunchi si apoi pe mana ( am julituri in genunchi, degetul mijlociu de la mana stanga rupt sau entorsa nu stiu sigur ca nu am fost inca la spital, la degetul aratator am o plaga deschisa destul de urata, iar la cap in locul unde m-a lovit am un cucui destul de marisor ). Dupa cele intamplate el i-a cerut unui prieten de al lui sa ii aduca telefonul. Cand acesta a venit cu telefonul in cauza l-am rugat sa mi-l dea. Dupa ce am luat telefonul i-am zis baiatului care m-a lovit ca ii iau telefonul drept garantie, iar cand imi v-a restituii banii sau cele 2 placute ii voi inapoia telefonul iar acesta nu a obiectat nimic. Am plecat si la o jumatate de ora m-am intalnit cu el intamplator si l-am intrebat daca a gasit placutele ram ca sa ii dau telefonul si din nou nu a zis absolut nimic. La vreo doua ore dupa incident ma trezesc ca sunt sunat de politie sa ma prezint la sediul lor pentru o problema ( nu mi s-a spus pentru ce ). Cand am ajuns acolo am aflat ca respectivul in cauza a depus plangere impotriva mea pentru vatamare corporala, furt si inca o chestie dar numai stiu ce. Tin sa mentionez faptul ca am depus si eu plangere pentru vatamare corporala si pentru abuz de incredere. Am incercat sa vorbesc civilat cu el sa retragem amandoi plangerile dar nu vrea.
In cazul unui proces ce se poate intampla si care ar fi pedepsele posibile. Mai mentionez faptul ca prietenul meu care a fost agresat primul este minor, baiatul care m-a agresat pe mine este major si mai are un proces pe rol deoarece a fost prins cu o cantitate destul de mare de hasis la el acum un an si ceva si din cate am auzit nu avea voie sa loveasca. Cei de la politie m-au sfatuit sa imi scot un certificat legal. Am aflat ca si baiatul respectiv si-a scos. P.S. telefonul l-am inapoiat politiei si le-am mentionat faptul ca nu am luat telefonul cu intentia de a-l fura si vroiam sa il inapoiez cum primeam banii pe cele 2 placute. Din cele povestite mai sus ce mi se poate intampla tinand cont de faptul ca sunt 5 marturii impotriva acelui baiat, marturii care atesta faptul ca eu nu l-am lovit. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns si scuze daca am scris prea mult dar am vrut sa povestesc faptele asa cum s-au intamplat ca sa va faceti o impresie despre cele petrecute.