avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate corina78

Activitate corina78

Buna seara. Pentru un șofer de camion s-a întocmit proces verbal de amendă pentru ca expeditorul nu a semnat si nu a ștampilat CMR-ul la pozițiile prevăzute de formularul CMR.
Patronul zice ca e amenda șoferului si o impută șoferului.
Care este temeiul legal pentru această imputare?
Vă rog să mă ajutaţi în clarificarea unui aspect legat de încadrarea unui bibliotecar. Se poate încadra pe postul de bibliotecar SSD un absolvent al cursurilor Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, în domeniul Pedagogie, Specializarea Institurori – învăţământ primar? Menţionez că a absolvit separat cursul „Bazele biblioteconomiei şi ştiinţei informatizării” din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” – Cluj Napoca.
La art. 250 din Legea 1/2011 apare: Pentru ocuparea functiilor didactice auxiliare trebuie indeplinite urmatoarele conditii de studii:

a) pentru functia de bibliotecar, de documentarist si de redactor — absolvirea, cu examen de diploma, a unei institutii de invatamant, sectia de biblioteconomie, sau a altor institutii de invatamant ai caror absolventi au studiat in timpul scolarizarii disciplinele de profil din domeniul biblioteconomiei; pot ocupa functia de bibliotecar, de documentarist sau de redactor si absolventi ai invatamantului postliceal sau liceal cu diploma in domeniu/absolvirea cu examen de diploma a unei institutii de invatamant, sectia de biblioteconomie, sau a altor institutii de invatamant ai caror absolventi au studiat in timpul scolarizarii disciplinele de profil din domeniul biblioteconomiei; pot ocupa functia de bibliotecar, de documentarist sau de redactor si alti absolventi ai invatamantului superior, postliceal sau liceal cu diploma, pe perioada determinata, daca au urmat un curs de initiere in domeniu;
Eu efectiv nu stiu cum sa interpretez si cum sa inteleg studiile de INSTITUTOR.
VA ROG MULT DE TOT SA MA AJUTATI SA MA LUMINEZ.
Răspuns la discuția preaviz si concediu de odihna
freeelis a scris:

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.




. Este exact ce doream sa aflu, un temei legal, pentru a putea fundamenta cererea mea pentru a evita un raspuns nefavorabil mie. Va multumesc pentru sprijinul dumneavoastra.
Răspuns la discuția preaviz si concediu de odihna
corina78 a scris:

zerognost a scris:

Pentru stabilirea dreptului la concediu de odihna se va lua in calcul toata perioada lucrata, inclusiv perioada in care erati in preaviz.




VA MULTUMESC PENTRU SPRIJINUL ACORDAT.


Mai am o intrebare. Am avut calitatea de salariat in perioada 2007 - 2012 si am beneficiat in mod fractionat de unele zile de concediu în perioada aceasta. Pentru a se putea verifica exact perioada in care am beneficiat de concediu eu am dreptul sa ca fost salariat sa solicit copii dupa cererile inaintate catre unitate pentru zilele cand am fost in concediu?

În anul in curs din ianuarie pana la data de 29 august 2012 am avut calitatea de salariat, în data de de 31 iulie 2012 am intrat in perioada de preaviz. Intrebarea mea este: Cate luni se vor lua in calcul pentru stabilirea dreptului la concediu de odihna pentru anul in curs? (Perioada de preaviz se scade din totalul lunilor sau este inclusa la calcul). Vreau sa stiu daca inmltesc 1,75 cu 7 sau cu 8 luni.



Concediu de odihna neefectuat
Buna seara.
Am nevoie de sprijinul dumneavoastra fundamentat pe un temei legal
Problema este in felul urmator:
Sunt angajat la o firma si in perioada 2007 - 2012 niciodata nu am beneficiat de concediu de odihna integral. Teoretic stiam ca acele zile se puteau solicita in anul urmator. Acum postul meu s-a desfiintat si vroiam sa solicit plata concediului de dihna pentru anul in curs (pentru cat aveam dreptul) si celelalte zile ramase din perioadele din urma neefectuate pana in prezent.
Problea mea este ca se pare ca acele zile s-au cam pierdut si as vrea sa stiu daca eu am dreptul sa solicit firmei pentru toata perioada in care am fost angajatul lor copii din cererile de concediu pe care le-am depus la angajator pentru perioadele in care stiu ca am fost efectiv in concediu sa imi calculez singur situatia concediului de odihna. Si desigur as vrea sa stiu daca informatia pe care o detin la aceasta ora cu privire la plata concediului de odihna neefectuat mai este in vigoare.
Va multumesc anticipat.
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in lamurirea unei situatii pe care eu nu reusesc sa o inteleg:
O persoana a avut permisul de conducere anulat. In 2012 a redobandit permisul de conducere cu toate categoriile pe care le-a detinut candva. In 2007 a absolvit un curs si a obtinut un atestat profesional de transport marfa iar anul acesta expira acel atestat si teoretic trebuie sa reinnoiasca acest atestat.
S-a prezentat la un formator si a constatat ca datorita faptului ca a avut permisul anulat se pare ca nu reinnoieste atestatul ci pur si simplu o ia de la ”0” ca un incepator.
Intrebarea mea este: Care este temeiul legal pentru aceasta procedura avand in vedere ca in legislatia rutiera spune doar de permis ca este anulat nu si respectivul atestat.
Si hotararea judecatoeasca a anulat doar permisul nu si atestatul respectiv. Va rog sa ma ajutati sa inteleg si eu care este pana la urma legislatia cu privire la acest atestat.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua, am o intrebare la dumneavoastra:
As dori sa imi spuneti temeiul legal pentru stabilirea numărului de zile de concediu de odihnă pentru personalul nedidactic din unitaţile de învăţământ.
Vreau să ştiu de asemenea dacă numărul de zile de concediu de odihnă este influenţat de vechimea în muncă a persoanei în cauză.
În speranţa că solicitarea mea va gasi răspuns din partea dumneavoastră vă mulţumesc anticipat.
Pentru o institutie publica - unitate de invatamant, cine este imputernicit pentru achizitionarea unui auto prin program rabla? Trebuie sa existe o comisie care se ocupa de toate procedurile de achizitionare?
Răspuns la discuția angajare nedidactic-bufetier
Mahetin a scris:

Aveti nevoie de studii medii. Cod COR 522002


Va multumesc pentru raspuns dar profit de ocazie si va mai deranjez cu o chestiune.
In septembrie 2010, inca nu era prevazuta chestiunea cu nivel de studii 2 (studii medii), ce fac acum cu omul respectiv daca nu are studii medii, il disponibilizez ca nu corspunde nivelului de studii? Doresc sa mentionez ca s-a inscris la o alta unitate de invatamant la seral sa isi poata finaliza studiile liceale.