va multumesc mult ca sunteti si ca va pasa (dar suntem in romania) am despus o alta cerere si a ajuns la prefectura care a hotarat ca ar incalca legea daca mi-ar retroceda terenul deoare ce acum apartine altcuiva si mi-a sugerat sa ma adresez instantei Am intrebat pe cine sa chem in judecata (1) primaria;ca nu mia retrocedat si acum aveam acte de proprietar ( 2) vecinul :care a mintit in instanta ca nu sunt semne ale hotarului si erau tevi betonate ca intre case sunt 15 cm si sunt 100 cm ca am intrat 2m la el dar am facut gardul cu tatal lui iar nu puteam sa intru caci era casa lui costruita ( 3 )expertul platit de vecin care a prezentat instantei o schita da mana facuta cu o ruleta fara ca noi sa fim prezenti -nereprezentand cladirile ca sa se vada ca ramane zidul casei mele la vecin -nereprezentand toate trei proprietatile aflate in conflict ci numai doua etc (4) prefectura care nu-mi da aprobarea de retrocedare (caci acuma mi-a dat primaria aprobare dupa ce si a luat vecinul terenul din terenul meu) Sunt foarte deprimat .ma lupt cu morile de vant Mai sper caci am auzit ca pot obtine drum de servitute poate o sal cer la instanta (dar tot la instanta care mi-a luat terenul???))) mai vorbim sa auzim si de bine pa
stapanesc un imobil cu act vanzare dar terenul a trecut la stat in 1977 cand am cumparat de la parinti mei( fiind obligati de primarie ) dupa 1991 desi am depus cerere nu mi sa retrocedat mai mult in 2005 am fost dat in judecata de un vecin si a castigat zicand ca terenul e al statului si eu l_am acaparat mie ramanadumi ca intrare in curte 40 cm??? Pe terenul de 36 m patrati ce mi-a fost luat am avut toate utilitatile gaze apa canalizare care miau fost distruse de vecin deoarece acum trec pe terenul lui Restul de teren in continuare nu imi este retrocedat deoarece zidul casei mele a ramas in terenul vecinului IAR ZIDUL NU ESTE HOTAR conform deciziei judecatoresti deci vecinul poate sa-mi darame zidul casei dar mie nu-mi poate fi retrocedat terenul si nu am pe unde sa intru in curte Pot cere drum de servitute sa intru in curte avand acte doar pe casa si nu si pe teren?( terenul a fost nationalizat cand sa facut vanzarea dar la-u stapanit parintii mei din 1023)