avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate ionelion

Activitate ionelion

in contract scrie ca pierd avansul daca contractul se incheie din culpa beneficiarului.
scrisoarea au primit-o si pe mine nu ma intereseaza sa imi iau avans, vreau doar sa ma asigur ca contractul a fost reziliat.

trebuie sa ma intalnesc cu cei de la restaurant ca sa semnam vreun document de reziliere?

Acum cateva zile am trimis scrisoarea si vineri am primit acasa o confirmare de primire.
Mai trebuie facut ceva?
pentru punctul 1.

La obligatiile partilor scrie:

In cazul anularii activitatii stipulate in contract, din culpa Beneficiarului, acesta va pierde avansul platit, care va fi retinut de Prestator.

Si mai sunt alte clauze:

Orice litigiu patrimonial decurgand din sau in legatura cu prezentul contract, inclusive referitor la validitatea, interpretarea, executarea sau desfiintarea lui, va fi solutionata pe cale amiabila sau, daca acest lucru nu este posibil, litigiul va fi solutionat de catre instanta competenta.

Ambele parti sunt exonerate de raspundere in caz de "forta majora".

Punctul 2. Nu scrie nicaieri de "reziliere".
Puntul 3. Eu nu mai vreau sa am contract cu ei, mi-au facut destule faze, nu are rost sa le detaliez. Banuiesc ca pot sa anulez contractul din motivele mele. Nu scrie nicaieri ca nu am voie sa o fac.

Zilele astea o sa ma duc sa trimit scrisoarea.

E ok sa scriu acolo:

Prin prezenta va notificam "rezilierea" contractului de prestari servicii cu nr. ..din data de .... din "motive personale".

Nu stiu cum sa ma exprim pentru 2 lucruri:
1. daca e bine sa zic "rezilierea" sau "anularea" sau "renuntarea"
2. motivul = "motive personale" sau tb sa dau alte detalii/ sau sa nu scriu nici un motiv
Multumesc mult Smeagull,

Normal nu ar avea nici un motiv sa ma dea in judecata, poate decat disperarea de a pierde mai multi bani in caz ca nu o sa contracteze pe altcineva.
Multumesc mult,

O sa trimit scrisoarea modificand-o in functie de sfaturile primite.

Mi-e frica sa nu ma dea in judecata invocand clauza: Orice litigiu patrimonial decurgand din sau in legatura cu prezentul contract, inclusive referitor la validitatea, interpretarea, executarea sau desfiintarea lui, va fi solutionata pe cale amiabila sau, daca acest lucru nu este posibil, litigiul va fi solutionat de catre instanta competenta.

Normal, la obligatiile partilor scrie clar ca in cazul anularii contractului din cauza Beneficiarului, acesta pierde avansul, dar doar atat.

Sper sa nu faca figuri si sa zica ca nu a primit scrisoarea sau altceva.

Multumesc mult inca odata smeagull.
Multumesc mult!

Ce inseamna "continut declarat"?

Eu ma gandeam ca notificarea sa fie ceva de genul:

Subscrisul XX, domiciliat in localitatea Xxx,toata adresa si CNP..

Catre:
Societatea Comerciala XXX SRL, persoana juridica cu sediul în Romania, localitate, adresa, înregistrata la Registrul Comertului sub nr. J...., având cod fiscal ......, reprezentata prin Dl. xxxxx în calitate de administrator.

Prin prezenta va notificam rezilierea contractului de prestari servicii cu nr. ... din data de .... din motive personale.
Conform art. .. din contractul mentionat mai sus mentionez ca am inteles si sunt de acord cu pierderea avansului platit.

Cu stima,
XXX

Semnatura Data:

Chiar daca sunt neseriosi, nu vreau sa ma judec cu ei, vreau doar sa termin contractul si fiecare sa isi vada de drumul lui.
Buna ziua,

Am urmatoarea problema:

Am facut contract cu un restaurant pentru un eveniment. Deoarece ii consider neseriosi as dori sa renunt la acest contract. In contract se specifica clar ca o sa pierd avansul daca fac acest lucru. Am discutat cu proprietarul si se pare ca el e nemultumit de faptul ca vreau sa reziliem contractul si ma ameninta cu avocatii.
Eu sunt dispus sa pierd avansul insa nu am chef sa am alte probleme cu el.

Am inteles ca tb sa ii trimit o scrisoare de notificare cu confirmare de primire. Altcineva mi-a zis ca ar fi bine sa trimit un executor judecatoresc.

Cum sa procedez?