Va multumesc pentru raspunsurile date
revin cu o intrebare daca fac recurs si instanta hotareste revocarea articolului 64 lit c din Cp
conform articolului: 116 lit din codul rutier lit:
REDOBANDIREA PERMISULUI DE CONDUCERE CF OUG 63/2006
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
pot redobandii permisul fara acea perioda de 1an ?
iar un avocat de talia dumneavoastra sa garanteze recursul cam la ce suma de bani ar ajunge?
multumesc si astept in continuare raspunsul
nu am solicitat calculul retroactiv si nici nu am avut avocat ales
deci nu mai pot sa fac nimic pentru redobandire permis mai repede?
si ce inseamna?
În baza art.71 al.5 C.pen. pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii suspendă executarea pedepsei accesorii
Buna ziua revin cu sentinta la care intrebarea ramane aceeasi pot redobandii permisul?
Va multumesc
29/11/2012 Soluţionare
Solutie: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr.195/2002 modificată şi republicată rap. la art.3201 al.7 Cpp condamnă pe inculpatul ****** la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală. În baza art.81, 82 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 2 luni. În baza art.71 al.2 C.pen. interzice inculpatului pe durata executării pedepsei drepturile prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a, b) şi c) C.pen. În baza art.71 al.5 C.pen. pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii suspendă executarea pedepsei accesorii. În baza art.359 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 C.pen. potrivit cu care dacă în cursul termenului de încercare va săvârşi din nou o infracţiune, pentru care se va pronunţa o condamnare definitivă chiar şi după expirarea acestui termen, instanţa va revoca suspendarea condiţionată şi va dispune executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune. În baza art.189 Cod proc penală, suma de 200 lei reprezentând onorariul apărătorului numit din oficiu se include în cheltuielile judiciare avansate de stat şi se suportă din fondurile alocate Tribunalului Braşov. În baza art.191 al.1 C.p.p. obligă inculpatul sa plătească statului suma de 485 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi 29.11.2012.
ms de raspuns in cazul in care nu-mi permit un avocat dauneaza destinului meu?
am aflat acum ca trebuie sa achit taxa de 160 ron la medicina legala exact cum a-ti spus dumneavoastra iar rezultatul il pot afla si eu in momentul achitarii ?
iar un calcul credeti ca ma va ajuta?si de ce probe spuneti? va multumesc de intelegere eu sunt din brasov trebuie sa iau legatutra cu politistul care m-a oprit sau cui sa ma adresez sa aflu de dosarul meu?
in cazul in care se anuleaza va trebuii sa sustin examen de la a-z sau numai redobandire?
unde ma pot interesa de valoarea alcoolemiei din sange? si care ar fii pasii pe care trebuie sai urmez? Va multumesc
Buna ziua,eu am fost oprit si detectat cu alc.0.70 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este pentru aceasta val ce se va intampla?retinere permis 3 luni?sau suspendare?avand in vedere canu l-am mai avut retinut pt alcool pot cere recalculare? precizez ca am fost oprit la orele 19.00 si prima proba sa recoltat la 20.00 iar a doua la 21.00
in acea zi am consumat 3 beri la 0.5l in decurs de 8 ore dar cu o zi inainte consumasem mai mult iar timpul de odihna nu a fost mai mare de 5 ore am 60 kg si 1.80 m dar acest lucru nu a fost consemnat in procesul verbal