Buna ziua,
Am achizitionat o parcela de teren care se gaseste la capatul unui drum infundat (drum privat de servitute a carui propritari sunt aproximativ 10-20 locatari).
Drumul are 7m latime iar deoarece legea obliga ca pentru drumurile infundate sa existe un spatiu unde sa intoarca masinile, practic drumul se termina in forma unui T iar un colt de 5m X 4m din parcela mea este alocat drumului/locului de intoarcere. Tinand cont ca in Certificatul de Urbanism se specifica ca retragerea fata de aliniament sa fie de 5m, as dori sa stiu daca se considera aliniament (drum) si bucata aceea de 5mx4m deoarece daca eu doresc sa-mi pozitionez casa exact acolo ar trebui sa ma retrag cu 4m+5m fata de drum deoarece o latura de 1-2 metri ai casei (10%) ar fi pe directia locului de intoarcere si daca si acela este considerat drum ar trebui sa ma retrag cu 5 metri chiar daca asta ar insemna o retragere de 5m+4m pentru restul de 90% ai casei fata de "drumul adevarat"...Nu stiu daca se intelege situatia problemei mele asa ca am facut si o schita (destul de urata) pentru a ilustra mai detaliat situatia...
[ link extern ]