avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Activitate Zazu

Activitate Zazu

am o colega de serviciu care a plecat in strainatate la munca, iar copilul a ramas in Romania, in grija surorii. A intentat actiune de marirea alocatiei copilului, si ca sa nu plateasca, tatal vrea custodie comuna si domiciliul copilului la el acasa. Practic, mama nu mai poate face nimic fara incuviintarea tatalui. dar copilul are 8 ani ;si nu doreste in ruptul capului sa mearg[ cu tatal sau sa stea cu el. Va rog sa ne spuneti ce este de facut?
Bine, sa zicem ca eu am o firma care merge pe zero, fiindca eu castig cu ea 10 mil pe luna si cheltuiesc pe ea tot atat, deci, profit zero. nici un salariat, nici un venit. Si spun tuturor ca nu am ban, OK_? firma e si pe net, se numeste Digital Design Team, si poate fi verificata de oricine
luckystar a scris:

trebuie sa contactati un avocat, care stie ce are de facut: in esenta, va formula o cerere de chemare in judecata, la instanta ...

Multumesc ! Situatia e mult mai complicata, si nu se poate dovedi nimic ! Si nu vrem sa asteptam pana intenteaza la inocenta copilului ! Oare mai e ceva de facut?
cora2006 a scris:

Recomand angajarea unui avocat pentru introducerea unei actiuni de majorare a pensiei de intretinere in favoarea minorei. Dar, atentie! Trebuie dovedite veniturile lui nete, mai mari decat cele avute in vedere initial de instanta, altfel actiunea va fi respinsa.
In ceea ce priveste dreptul de legaturi personale ale tatalui cu minora, daca acestea au fost stabilite prin hotarare judecatoreasca irevocabila, iar tatal are un comportament indecent sau violent fata de minora conducand la prejudicierea interesului minor al copilei (ceea ce trebuie, de asemenea, dovedit!), se va introduce odata cu actiunea de majorare pensie de intretinere, ca petit al acesteia sau ca actiune separata, o actiune de modificare program vizita minor. ;)

Va multumesc ! Din pacate, marimea veniturilor tatalui nu se poate dovedi, intrucat el nu doreste asta, iar, comportamentru indecent (putin spus) iar nu se poate dovedi, intrucat, in prezenta unui tert martor si-l reprima.
Buna ziua, am o cunostinta care m-a rugat sa aflu cum se poate obtine marirea pensiei alimentare pe care judecatoria a hotarat-o in urma divortului. Fostul sot nu vrea sa recunoasca faptul ca are bani, nu ii declara, firma lui e intotdeauna "in pierdere" , insa el are multi bani. Totodata, mama fetitei doreste sa ii limiteze tatalui vizitele, la cat mai putine, intrucat a observat un comportament anormal al tatalui in prezenta fetitei. Cu cine poate vorbi mama fetitei, si ce se poate face, va rugam, un raspuns, daca se poate. Multumim !