Articolele 62 si 76 se refera la concediere, pe cand in cazul meu, eu mi-am dat demisia si ei trebuiau sa imi inchida CIM, asa ca nu stiu daca se poate aplica.
Chiar, stiti cumva in cate zile de la demisie/incheiere a preavizului trebuia sa mi se inchida contractul?
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Presupun ca procesul verbal pe care il am din ziua in care am fost dat afara, este o dovada buna in cazul in care respectivul angajator va zice ca nu am vrut eu sa vin in preaviz, nu?
Legat de actiunea in instanta, eu am domiciliul in provincie, iar pe decizia primita de la angajator scria ca aceasta poate fi contestata la Tribunalul Sectorului 2 (in circumscriptia societatii presupun).
In urma unor probleme de comunicare/intelegere intre mine si angajator, mi s-a sugerat demisia, si am acceptat situatia (am preferat sa scap de ei). Dupa demisia mea, pana sa se termine perioada de preaviz mi s-a intocmit proces verbal de predare pentru: banii pe ziua respectiva, cheile biroului si telefonul de servici. Cand mi-am cerut drepturile salariale, am fost amanat pana in panzele albe. Acum am primit pe mail de la contabil decizia de incetare a CIM cu art. 79 alin. (7) unde declara ca mi-am luat drepturile salariale pe concediu (fapt neadevarat), ca nu am predat gestiunea si nu am facut nota de lichidare. Aici trebuie precizat faptul ca fisa postului nu mi-a fost intocmita decat dupa ce mi-am dat demisia (si bineinteles fisa postului era plina de obligatii cu care nu eram de acord).
Acum eu as face o contestatie, din moment ce nu eu am renuntat la preaviz, ci angajatorul nu mi-au permis sa mai lucrez, si nici nu a binevoit sa imi dea drepturile salariale.
Credeti ca as avea castig de cauza, tinand cont ca respectivul angajator este avocat, contabilul nu a vrut sa colaboreze cu mine (nici nu imi raspunde la telefon) si eu nu am decat mailurile schimbate cu ei si procesele verbale? Pot sa apelez la un avocat din oficiu, sau sa cer cheltuieli de judecata?