Multumesc pentru raspunsuri!
Revin cu o precizare ,desi nu stiu cat ma poate ajuta.Suma de bani care trebuia sa ne-o ,,plateasca " reprezinta jumatate din pretul unor utilaje agricole cumparate in comun (50%-50%) cu tatal meu care a decedat,.Daca pot face dovada ca aceste utilaje au fost cumparate in comun ma ajuta cu ceva?Sau este cu totul altceva.
Multumesc!
As dori sa stiu daca pot cere revocarea sau anularea unui contract de donatie si daca da cu ce sanse de castig in urmatoarea situatie:
In 2006 am facut un cotract de donatie la notar,pe un teren .Donatori sora mea si eu,donatar un var de al nostrtu..Terenul era mostenire si nu s-a facut iesirea din indiviziune,deci ambii eram coproprietari.Voiam sa-l vindem.Am donat o parte din el,parte pe care initial s-a facut dezmembrare,restul ramanand in ,,comun" si pe care l-am vandut ulterior.Varul nostru ne-a promis o suma de bani(fara acte,doar verbal) si noi am semnat contractul crezandu-l pe cuvant.Nici in ziua de azi nu am vazut banii iar varul nu mai recunoaste nimic.
Problema(in favoarea noastra) :noi mai avem un frate vitreg stabilit in strainatate care nu este mentionat in contract,deci nu apare la mostenitori si nici altundeva.In contract terenul apare ca si extravilan,dar la CF si in actele de la primarie apare intravila ,ceea ce si este.Plus ca varul ,dupa dezmembraea facuta si-a ales parcela pe care a vrut-o el,fara sa stim care este din cele doua.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat,un raspuns.Multumesc!