avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate Ana_Alina

Activitate Ana_Alina

Răspuns la discuția Preaviz
Exista posibilitatea ca eu acum, pana imi termin activitatea la serviciu sa cer sa mi se plateasca toate orele suplimentare din momentul angajarii si pana in prezent? Exista lege pe care sa le-o arat si sa fie obligati s-o respecte?
Multumesc pentru raspuns. Timp de 2 ani si jumatate de cand lucrez, nu mi-au fost platite orele suplimentare, nici libere nu mi s-au acordat in plus cum de asemenea nici nu am fost informata ca s-ar plati, ba din contra mi s-a spus ca orele suplimentare se platesc doar angajatilor fara pregatire (muncitorilor de pe santier), fiind obligata sa stau 10h (adica daca plecam inainte cu jumatate de ora, primeam observatii)...
In perioada preavizului beneficiez de adeverinta de salariat care sa-mi serveasca la spital?

Multumesc!
A.A.
Mi s-a spus ca trebuie sa vin la program normal (10h acesta este prog. nostru initial- 8h legale) ca doar daca seful meu este de acord sa vin 4h, altfel mi se poate taia din salariu. Ma puteti ajuta, va rog, cu legea care spune exact timpul legal pe care trebuie sa-l petrec la serviciu, in preaviz fiind?

Multumesc
Va multumesc pentru raspuns!

O zi frumoasa!

A.A.
Discuție Preaviz
Buna ziua,

Lucrez pe postul de asistent comercial pe un santier al companiei "x", santierul este aproape finalizat, insa compania angajatoare isi continua activitatea . Am fost infomata ca voi primi preavizul in cursul zilei de astazi (sunt curioasa de motivul invocat- probabil unul fictiv). As avea cateva intrebari:
1) Au dreptul sa ma dea afara din companie avand in vedere doar ca se finalizeaza santierul unde eu lucrez? Mentionez ca al meu contract este semnat pe perioada nedeterminata
2) Pe perioada preavizului sunt obligata sa lucrez 8h?
3) O zi de concediu se plateste ca o zi normala sau dublu?

Va multumesc!