avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Activitate versiggia

Activitate versiggia

Buna ziua,

as dori ,daca este posibil, sa fiu ajutat cu un raspuns referitor la prelungirea concediului de crestere copil.

Sotia mea a nascut primul copil in 11.11.2010 , iar perioada in care beneficiaza de CCC1 se incheie in 11.11.2012.
In 10.10.2012 a nascut a doua oara si acum as dori sa ma ocup de formalitatile necesare inceperii CCC2.
De la biroul primariei care se ocupa de aceste dosare (Craiova) mi s-au transmis faptul ca (din cauza ca de la data nasterii celui de-al doilea copil si pana la finalul CCC1 nu sunt 42 de zile) trebuie reincadrarea in munca pana cand se implineste nr necesar de zile pt concediul de lauzie (min 42 zile dupa nastere, obligatoriu).
Din documentarile de pe net am inteles ca aceste zile nu sunt obligatorii si ar trebui sa fac catre angajatorul sotiei o cerere de prelungire a suspendarii CIM ,dupa care cu aceasta si cu copia CN celui de-al doilea copil sa merg la primarie (CCC2 incepand automat dupa terminarea CCC1).

Va multumesc anticipat pt raspunsuri si imi cer scuze daca nu am postat in categoria de forum adecvata subiectului prezentat.