In mod legal multe nu ar putea fi facute in tara asta dar cum legea e pentru fraieri asta e. Acum ma gandesc cum sa fac sa-i anulez adresa de domiciliu. M-am gandit sa astept hotararea de divort dupa care sa-i fac bagajul si sa-l trimit ,,de unde a venit''. M-am gandit si la o interventie in procesul de divort prin care sa cer anularea actului cu pricina, s-ar putea acest lucru? O cerere de evacuare ar putea fi facuta deasemeni printr-o interventie in procesul de divort, sau sa astept hotararea dupa care sa actionez? Am sa merg intre timp la primarie sa vad cum a putut fi trecut in registrul agricol fara acceptul meu si fara stabilitrea resedintei prin vointa mea. Cei de acolo ii sunt complici. Eu am aflat de la mama mea acum un an ca si-ar fi schimbat atat c.i. cat si c. de alegator pe domiciliul meu dar cum eu nu am avut timp de a merge sa ,,cer socoteala'' acum nu doresc, ca dupa divort, sa intampin probleme de evacuare. Nu stiu cum as putea, deasemeni, sa initiez o procedura de anulare a actului independent de divortul dintre ei. Multumesc.
Eu va multumesc pt. explicatie dar art. 27 din ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 97 din 14 iulie 2005, spune ca dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre următoarele documente: [...],, lit. d) documentul eliberat de primării, din care să rezulte că solicitantul sau, după caz, găzduitorul acestuia figurează înscris în Registrul agricol. Asadar a reusit sa se inscrie in evidenta la primarie, fara acordul meu, si cam asta a fost.
Serviciul de evidenta a facut inregistrarea de domiciliu in baza acelei adeverinte de la registrul agricol, simplu deoarece legea permite acest lucru, asadar contestarea trebuie facuta in alta parte.
Eu sunt singurul proprietar, nu exista un act de luare in spatiu. El si-a facut domiciliu prin acea adeverinta de la registru agricol precum ca e locuitor al localitatii, posibilitate legala, dar inregistrarea in registru agricol a facut-o fara voia mea. Eu nu am umblat pana acum dar nu sunt de acord cu neregulile care sunt facute in tara asta contrar prevederilor legale. Mi se pare un abuz de incalcare a proprietatii de chiar funcionarii statului care nu cer acordul proprietarului.
Si cum as initia o asemenea actiune? :( Ma intereseaza sa-i anulez acest domiciliu abuziv. Mama mea doreste sa divorteze de el din motive ce tin de relatia lor de familie. Daca mama va reusi eu o voi tine la mine in continuare dar pe el il voi trimite de unde a venit. Ma inteb daca nu o sa am vreo problema din cauza domiciliului. Ar trebui trasi la raspundere toti cei care l-au ajutat sa obtina acest domiciliu. Cum e posibil sa obtii un domiciliu fara a fi luat in spatiu de proprietarul imobilului?
Buna ziua. Am o problema de stabilire de domiciliu intr-un mod abuziv si anume: Acum 9 ani am luat pt. a locui in casa mea, ramasa ca mostenire de la tata (decedat) pe mama mea cea buna, divortata de tata cu vreo 15 ani inainte ca acesta sa moara si casatorita intre timp, pe sotul acesteia si fiica acestora, adica sora mea de mama. Dealungul timpului, profitand de bunavointa mea, sotul mamei mi-a schimbat contractul de curent si l-a trecut pe numele lui, nu stiu cum se poate incheia un asemenea act fara actul casei dar m-am chinuit sa-l readuc pe numele meu printr-o intreaga procedura pe care mi-au cerut-o, si-a trecut familia in registrul agricol la primarie fara sa ma consulte, nu stiu prin ce procedeu a reusit din nou, iar ,,bomboana pe coliva'' a pus-o acum un an cand si-a schimbat cartea de identitate si si-a facut domiciliu pe adresa mea. Stiu ca a putut cu acea adeverinta de la primarie precum ca e locuitor al localitatii, luata de la registrul agricol. Eu nu i-am inregistrat nicaieri nici la politie, dar nici nu mi-a cerut-o careva. Ce v-as ruga, daca se poate, e cum as putea sa-i anulez actul de identitate ca sa nu mai aiba adresa la domiciliul meu. Multumesc pt eventualele sugestii.