avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate tzitzi

Activitate tzitzi

Acelasi articol 122 alin 2 apare in OUG 46/2009, deci anterior radierii mele.
Răspuns la discuția Poprire pe salariu
Buna. Si eu am poprire pusa pe salariu si-am avut fix aceeasi problema (toata suma blocata). Aveam contul la BCR si dupa ce am tot sunat pe la infoBCR si alte departamenete ale lor unde nu primeam raspunsuri, m-am dus la unitatea teritoriala BCR de langa locuinta. Dra de acolo m-a ajutat imediat, a trimis mail urgent la dept ridicari popriri (pp c-a mentionat de ex ca e virare de salariu si trebuie deblocate 2/3 din el). Oricum peste 2 ore s-a deblocat suma si am putut sa retrag. Singura mentiune este ca trebuie facuta treaba asta lunar dupa virarea salariului (mers la banca cerut deblocare etc).
PFA-ul a fost radiat din oficiu in iunie 2010.
Intrebarea mea nu e legata de dobanzile si penalitatile de pana in iunie incluse peste suma principala pe care le voi plati oricum, ci daca din momentul radierii suma continua sa aduna dobanzi si penalitati in plus peste cele existente.
E f important sa inteleg daca pot tine respectiva suma la un nivel acceptabil si sa pot achita in timp. In momentul de fata o pot achita in transe la acest cuantum, dar daca continua sa se acumuleze (inclusiv acel 15% cu noul cod de procedura fiscala) o sa devina f dificil si trebuie sa iau in calcul alte optiuni decat platile in transe.
Avand in vedere articolul mentionat mai devreme (art 122 alin 2) care specifica "Articolul 122^2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"ARTICOLUL 122^2 - Dobanzi si penalitati de intarziere in cazul contribuabililor pentru care s-a pronuntat o hotarare de dizolvare
(1) Pentru creantele fiscale nascute anterior sau ulterior datei inregistrarii hotararii de dizolvare a contribuabilului la registrul comertului, incepand cu aceasta data nu se mai datoreaza si nu se calculeaza dobanzi si penalitati de intarziere. ", incerc sa aflu daca prin radiere suma va ramane constanta din momentul radierii pana la achitare (adica daca articolul se aplica si in cazul meu).

Creantele sunt de impozit pe venit la adm fin si conform discutiei cu inspectoarea se stinge mai intai principalul si majorarile se platesc la final dupa achitarea principalului.

Am fost PFA cu contabilitate, nu cu norma de venit. Abia acum am depus declaratiile rectificatoare cu 0 pe 2009 si 2010.
Buna ziua.
Am avut un PFA din 2006, radiat in iunie 2010. Nu am platit cuantumul total al impozitelor datorate, s-au cumulat majorari si acum am poprire pusa pe contul de salariu de la sfarsitul lui iunie.

Am cateva intrebari:

- cea principala - dupa data de radiere se mai calculeaza dobanzi si penalitati in plus avand in vedere ca am fost radiata? (peste cele deja existente) Sau din momentul depunerii actului constatator de la Registrul Comertului la Adm Fin, creanta totala acumulata pana la data radierii continua sa se mareasca prin dobanzi si penalitati pana la achitare? (nu stiu daca se aplica art 122, alin 2 din OUG 39/2010)

- pe 2009 si 2010 nu am avut activitate dar sumele au fost estimate din oficiu si evident fac parte din creanta totala cu tot cu majorarile de rigoare. Nu exista nici o cale prin care in timpul popririi pot cere scaderea acestor sume (pentru a nu le mai plati si de asemenea a nu mai acumula majorari si la acestea)?

Multumesc anticipat.