As avea cateva intrebari pe tema anchetelor sociale
- care sunt articolele din codul civil care se refera la aceste anchetele sociale
- sunt anchetele sociale obligatorii in cazurile de divort, chiar si cele efectuate la notar?
- cine poate efectua aceste anchete sociale, daca parintii locuiesc pe teritoriul Romaniei
- cine poate efectua aceste anchete sociale, daca unul dintre parinti locuieste in strainatate?
Sa presupunem urmatoarea situatie: imobil revendicat in baza legii 10/2001, sentinta definitiva si executorie obtinuta la ICCJ. De cit timp este nevoie pentru a intabula imobilul
in numele meu? Care are fi pasii de urmat?
In 2001 am angajat un avocat pentru a-mi rezolva o speta juridica in Romania. Speta a durat pina in 2010 cind avocatul meu m-a anuntat ca "s-a rezolvat la ICCJ", dar ca va mai dura pina cind hotarirea definitiva va fi redactata.
Avocatul meu isi cere plata, considerind cazul incheiat. Eu, nefiind din Romania, habar n-am ce si cum s-a intimplat, asa ca i-am cerut TOATE documentele pertinente la acest caz (sentinta, numar dosar, documente aflate la dosar, etc.), sa mi le trimita in Canada, pe cheltuiala mea, ca sa ma incredintez ca totul este ok.
Avocatul refuza sa-mi indeplineasca dorinta, citind faptul ca el nu are actele (!!!), ca toate actele sint la ICCJ, care le va retine pina cind hotarirea definitiva va fi redactata, dar ca el isi vrea plata pina atunci (apropo, plata a fost conditionata de rezultat).
Eu nu stiu ce sa fac. Nu stiu daca avocatul meu nu ma minte, nu stiu cind un proces se considera finalizat in Romania, (atunci cind instanta se pronunta ori atunci cind instanta redacteaza motivarea hotaririi), nu inteleg de ce avocatul meu nu vrea sa-mi puna la dispozitie nici un document, si mai ales nu stiu cum sa intru in posesia acestor documente.
De fapt, ce considera legea romana, cine este posesorul acestor documente juridice, eu sau avocatul meu?