avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate nagardacidor74

Activitate nagardacidor74

l-ai anuntat in scris ca esti insarcinata ? cum adica ti s-a luat sporul de conducere (asta inseamna ca ti-a schimbat locul de munca ) ?
In OUG 96/2003 protectia maternitatii la locul de munca , art. 9 spune ceva de genul "in cazul in care salariata gravida desfasoara la locul de munca o activitate care prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa ori cu repercursiuni asupra sarcinii ,angajatorul este obligat sa ii modifice in mod corespunzator conditiile si/sau orarul de munca ori ,daca nu este posibil ,sa o repartizeze la alt loc de munca fara riscuri pentru sanatatea sa ,conform recomandarii medicului de medicina muncii sau a medicului de familie , cu mentinerea veniturilor salariale ".
Eu am fost in aceasta situatie acum 3 ani de zile ,am anuntat in scris de faptul ca sunt insarcinata .mi s-a schimbat locul de munca pentru ca lucram in mediu toxic ,dar fara micsorarea salariului (cu toate ca nu mai puteam sa-mi indeplinesc toate sarcinile de serviciu )
Răspuns la discuția pensionare anticipata partial
praetore a scris:

stiu caz clar...in propria familie...in care poti fi si pensionar anticipat si sa ai si AF :D mult noroc


asta ar fi o veste buna dar am totusi o intrebare :persoana pensionata anticipat este trecuta la declaratiile anuale de venit la AF cu venit sau cu venit zero?
multumesc mult
Răspuns la discuția pensionare anticipata partial
da , dar atunci cand te rangajezi ai carte de munca , si la AF nu ai carte de munca .
o persoana pensionata anticipat partial are dreptul sa aibe Asociatie Familiala?sau poate avea surpriza sa fie nevoita sa dea inapoieze pensia?