avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Alexandra

Activitate Maria Alexandra

OK se impoziteaza, dar avand in vedere faptul ca eu numai am inregistrat autorizatia, nu am facturat absolut nimic in toata aceasta perioada, am platit totusi un anumit impozit in fiecare an statului, sa mai platesc si CASS retroactiv ( pana la primirea instiintarii nu mi / ni s-a adus la cunostiinta ca trebuie platit si acest CASS)? Daca stiam ca trebuie sa platesc, plateam, insa nici macar nu a fost mentionat acest aspect.
Si mie mi se pare total neconstitutional. Dupa absolvirea studiilor universitare am primit autorizatie de traducator; autorizatie ce trebuia inregistrata la Finantele Publice ( nu sunt din Bucuresti). Am inregistrat autorizatia la Finante in 2005 si, de atunci, platesc anual o anumita suma acestei institutii. In acesti 5 ani, nici macar stampila de traducator nu mi-am facut, insa mergeam periodic si plateam "darile" la stat. In pofida acestor plati periodice, am primit ieri instiintare de la ANAF ca nu am platit CASS-ul in toti acesti ani si ca in maxim 15 zile de la primirea instiintari trebuie sa platesc aproximativ 1.000 euro. Sunt angajata cu contract individual de muca in Bucuresti; angajatorii platindu-mi CASS-ul la zi. Nici nu ma gandesc sa platesc suma mai sus mentionata statului, avand in vedere ca asigurarile mele de sanatate au fost platite de catre angajatori si pot demostra asta. Intrebarea mea este: eforturile mele de nu a plati pot avea succes sau ma voi lovi din nou de minunata legislatie din Romania?
Multumesc.