Mama mea, eu, bunica mea, mama mamei mele, si tatal meu locuim in aceeasi curte cu batranul intretinut. Nu avem nici un grad de rudenie intre noi. Imobilul e fost impartit in 2 in urma divortului dintre unchiul mamei mele si sotia lui iar cele doua parti au fost ulterior vandute jumatate catre familia mamei mele, jumatate catre diverse persoane, in cele din urma jumatatea necumparata de familia mea ajungand in posesia batranului. dupa moartea sotiei sale acesta si-a adus in casa intai pe femeia despre care vorbesc ca sa-l ingrijeasca apoi pe fata acesteia, apoi pe ginere sustinand ca are contract de intretinere cu ei. Numai ca dupa o vreme au inceput probleme si acum pe zi ce trece se agraveaza cauzand mari probleme de sanatate mamei mele, proprietara de drept a unuia din imobilele ce se afla in curtea comuna. Autoritatile spun ca ele nu pot face nimic atata vreme cat lor le spune batranul ceva si noua altceva, adica lor le spune ca el e proprietar si noua ne spune ca de fapt are contract cu tinerii si pt orice problema legata de teren sa ne adresam tinerilor care ne trimit tot la batran. Iar femeia in cauza sustine sus si tare ca ea are drepturi din moment ce fiica ei si ginerele ei sunt potentialii mostenitori ai casei unde sta batranul in virtutea contractului de intretinere pe care il au. Ultima lor iesire e sa ridice gard intre noi si iesirea la strada. Cand am cerut drept de iesire din indiviziune au spus ca vor 23000 de euro valoare terenului pe care ar trebui sa treaca drumul spre strada. orice discutie logica cu ei se termina in absurd de asta vroiam sa stiu daca exista vreo cale de a stabili o data pentru totdeauna ce drepturi are fiecare in curte si cine e de fapt proprietar pe ce. Mi-e teama sa nu ma trezesc si cu alte persoane in curte avand in vedere ca femeia care se ocupa de ingrijirea batranului are un cerc de prieteni cel putin dubios.
Probabil n-am fost suficient de clara. Imi cer scuze. Vrea sa stiu daca individa are vreun drept legal desi eu stiu ca nu si daca pot sa cer in instanta eventual indepartarea ei din curte fara posibilitatea de a se intoarce. De asemenea vreau sa stiu daca are dreptul nefiind locatara la acea adresa sa modifice zonele de acces si sa faca modificari in curtea comuna in numele ginerelui care se presupune ca ar avea contractul de intretinere cu batranul. De asemenea se poate ca o persoana sa aiba contractul de intretinere si intretinerea efectiva sa o faca o ruda a acesteia care nu se afla pe contractul de intretinere cat si daca o persona cu handicap psihic poate avea un asemenea contract de intretinere batran contra locuinta. Imi cer inca o dta scuze pentru neclaritati. Multumesc.
Buna ziua,
Am o problema cu o persoana care oficial nu are domniciliul la vecinul meu dar care neoficial locuiescte acolo impreuna cu fiica si ginerele ei. Batranul spune ca a dat casa copiilor in schimbul intretinerii. Tinerii au domiciuliul stabil la batran. Mentionez ca noi locuim in aceeasi curte cu ei, curtea fiind comuna iar gradina impartita pe 1/2. Pentru a ajunge in strada noi trebuie sa trecem prin fata casei lor, curtea fiind de-a lungul imobilelor iar imobilele au un perete comun, deci practic sunt lipite unul de celalalt, fiind initial un singur imobil construit de unchiul mamei mele. Jumatate a fost vandut in urma unui divort si dupa mai multi proprietari a ajuns in proprietatea batranului care dupa moartea sotiei i-a adus pe cei 3. Problema e urmatoarea. Desi proprietarul sustine ca imobilul e al lui si ca tinerii vor intra in posesia lui abia la moartea lui si ca pana atunci au de la el nota notariala de imputernicire, mama tinerei, cea care spune ca are grija de batran sustine ca are drepturi si face tot felul de modificari la curtea comuna de ex.: inguistarea la jumatate a caii de acces catre poarta prin latirea unui strat de flori si ingustarea trotuarului prin tot soiul de ghivece, latimea trecerii ramanand de la trecere de masina si trotuar la aprox. 50 de cm. I s-a cerut politicos in repetate randuri sa degazeje calea de acces insa raspunsul e acelasi: ea are drepturi ea face ce vrea. Mai mult: cere sa maturam in fata casei lor pentru ca trecem si folosim trotuarul si cand trecem ne injura si vorbeste trivialitati. In sfarsit: ultima dorinta e sa construiasca gard intre ei si noi de-a lungul curtii comune pentru ca spune ea asa vrea ginerele ei. I s-a spus sa nu contruiasca pt ca e ilegal dar ea spune ca nu-i pasa. Mama mea e bolnava cu inima si nu suporta sicanarile zilnice. Mi-e teama sa nu pateasca ceva din pricina stresului continuu. Sfatuiti-ma, va rog, ce sa fac legal sa indepartez aceasta persoana. Multmesc.