multumesc pt raspuns
imi puteti spune totusi, daca ma duc la ITM ce anume sa spun ? neavand dovezi nu cred ca ma va lua nimeni in seama. eu nu am cum sa dovedesc absolut nimic din ceea ce se intampla. Sincer ,sunt f dezorientata si nu stiu ce sa fac,cum sa procedez
Buna seara,
sunt o fata care cauta cu disperare un raspuns,un ajutor...ceva
Lucrez de 2 ani intr-un coafor iar de aproape 1 an am CIM. Nefiind informata despre acestea , nestiind aproape nimic ( aici vina imi apartine ) in tot acest timp am stat linistita ca totul este in regula,pana cand o avand o conversatie cu o cunostiinta, i-am spus ca imi platesc 50% din CIM. Ea ( lucrand in acelasi domeniu) mi-a spus ca nu este normal, ca angajatorul trebuie sa asigure CIM angajatului fara a-i opri nicio suma, am mai cerut pareri si m-i s-a raspuns la fel. Am vorbit cu patroana,i-am spus despre ceea ce tocmai aflasem si mi-a spus ca asa este in toate coafoarele. Este un fel de lege nescrisa.
Trebuie sa mentionez ca in CIM imi este trecut salariul minim pe economie, nu am salariu pentru ca lucrez la procent si mi se opresc lunar 200 RON pentru a-mi acoperii partea din suma. La concediu nu am dreptul, " concediul " constand in inlocuirea colegei care este plecata pana la revenirea acesteia la munca. Nu semnam nicaieri atunci cand luam salariul si nu ne este data absolut nici o chitanta,nici un biletel cand banii ne sunt opriti. O colega a fost data afara din cauza ca a avut curajul sa vorbeasca despre asa ceva, motivul concedierii ei,comunicat noua fiind cel de hotie.
Rugamintea mea ,este, sa ma ajutati cu un raspuns referitor la problema mea.,daca este normal ce se intampla ,ce masuri se pot lua in acest caz si ce ma sfatuiti in cazul in care nu este nimic de facut.
Multumesc