avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate Giulio

Activitate Giulio

Răspuns la discuția Fidejusor
Ce ma sfatuiti pentru a temporiza? Plata ratelor de catre fidejusor in conditiile in care firma intra in insolventa poate fi o solutie? ( intreb asta pt ca nu mi-e clar - fidejusorul trebuie sa puna toti banii jos sau se substituie imprumutatului si plateste el ratele? )
Discuție Fidejusor
Detin, impreuna cu sotia mea, o firma de constructii, care, ca multe altele in aceasta perioada, e aproape de insolventa. In acelasi timp, linia de credit a expirat, iar banca va transforma linia in credit la termen cu conditii speciale. In vechiul contract, de linie de credit revolving, asociatii erau garanti per aval ( am semnat un bilet la ordin in alb ); in schimb, in noul contract, asociatii devin fidejusori.
Intrebare: In conditiile in care am nevoie de timp ( cateva luni bune, cel putin ) pentru a gasi alte surse de finantare, care postura e mai avantajoasa pentru mine? Cea de garant in aval, cu bilet la ordin semnat in alb, sau cea de fidejusor ?
Iar ca fidejusor, chiar nu e nevoie de o hotarare a instantei pentru instrainarea bunurilor? Sunt suficiente prevederile contractuale si decizia bancii?
Doresc sa fiu cat mai explicit: nu vreau sa ma sustrag de la plata, dar in conditiile astea de criza, am nevoie de mai mult timp decat banca vrea sa dea. Si nici nu vreau sa ma duc cu copii pe la rude. Vreau sa am timp sa ma reabilitez ca apoi sa pot plati.