"Incercati sa platiti un avocat pentru a se informa exact cum se prezinta situatia si de cate infractiuni este vorba.
Doar asa ati putea stii exact cum se prezinta situatia. "
Am vorbit cu 3 avocati diferiti, toti imi spun sa nu ii platesc nimic deoarece sunt acoperit de declaratie, iar daca se ajunge in instanta nu pot pierde.,...daca negociez risc ca peste un an sa aiba din nou pretentii datorita altor cine stie ce motive.
Multumesc,
"Va recomand sa incercati si pe varianta asigurarii de RCA (raspundere civila auto) daca va mai accepta asiguratorul avizarea daunelor cu asa mare intarziere.
Succes! "
Acesta este mobilul de care se foloseste de fapt victima, stie ca ar fi putut primi despagubire de la RCA, polita de asigurare era din pacate expirata, iar acum victima are pretentia ca vinovatul sa acopere aceasta suma.
Ea a fost despagubita si de o polita de asigurare in caz de accident cu vatamare incheiata ca beneficiu din partea firmei unde este angajata in val de aprox. 4000e.
"e cam greu pentru ca daca se dovedeste ca intre a doua operatie si accident este o legatura asta inseamna ca nu a avut 58 zile de ci 183 caz in care nu cred ca mai opereaza impacarea partilor deoarece se incadreaza la art 184 al 2 cod penal.
succes "
Multumesc pentru raspuns,
ok si in acest caz acea declaratie de impacare devine invalida si pretentia financiara ridicata de victima confirmata de instanta?
In ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a rasturnat, accident soldat cu 3 victime aflate in interiorul autoturismului suferind traumatisme fizice, nefiind implicati alti participanti la trafic.
Atasez certificatul medico-legal cu cele 58 zile de ingrijire medicala eliberat ianuarie al celei mai grav ranite victime si care tot in aceeasi luna a dat in spital o declaratie atasata deasemea acestui subiect , declaratie data in fata notarului aflat la fata locului, de impacare a partilor.
In martie politia trimite la parchet dosarul cu recomandarea neinceperii penale datorita celor 58 zile de ingrijire medicala recomandate si a actului de impacare autentificat.
Ulterior accidentului victima mai sufera o interventie chirurgicala de inlaturare a unor noduli, astfel dupa 183 zile de concediu medical revine la munca unde in prezent risca destituirea datorita performantelor proprii slabe inregistrate in 2009, motiv neutru accidentului suferit.
Dosarul se afla la parchet nefinalizat din cauza vacantelor si a numarului mare de dosare aflate pe rol.
In prezent dupa 8 lunide la accident, victima cere 15000 ron daune sau ameninta ca merge in audienta la procuror cu toate hartiile de la doctori si cere recalcularea zilelor de ingrigire medicale astfel incepand procesul de urmarire penala impotriva vinovatului, unde se va adresa instantei pentru revocarea actului notarial de impacare incheiat si implicit va cere pretentii financiare.
Intrebare:
-Este posibil ca procurorul sa nu decida inceperea urmaririi penale dat fiind ca termenul legal de contestare a certificatului medico legal a fost depasit ( au trecut 8 luni) + exista la dosar aceasta declaratie de impacare autentificata, declaratie semnata si in fata organelor de politie in ziua accidentului?
- Exista o garantie ca daca achita suma victimei aceasta nu mai poate revendica si alte pretentii in viitor?
-In cazul in care se ajunge in instanta si in timpul derularii procesului isi da acordul sa achite aceasta suma, exista garantia ca victima intra in imposibilitate legala de a mai cere si alte daune ulterior?
- Ce poate face vinovatul accidentului pentru a minimiza pierderile financiare?
Multumesc floare _de_ colt ,asadar masina nu era asigurata rca.Victimele au fost despagubite pt daunele fizice si zilele de spitalizare de asiguratorul Marsh unde exista o polita pe numele victimelor in caz de accident.
Victimele cer o despagubire suplimentara de la vinovat,datorita faptului ca nu a exista o polita rca care ar fi trebuit sa le despagubeasca suplimentar.
Intrebarea mea este: daca rca-ul ar fi existat ar mai fi despagubit victimele cu toate ca ele au fost despagubite de Marsh?
In data de 17 ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a rasturnat, accident soldat cu 3 victime suferind traumatisme fizice, nefiind implicati alti participanti la trafic.
Din norma CSA reiese ca daunele provocate persoanelor aflate in interiorul autovehicului accidentat sunt despagubite, inclusiv cele aflate in autoturismul care a provocat accidentul.
Intrebarea mea este daca aceste persoane au fost despagubite deja de o asigurare in caz de accident soldat cu vatamare corporala inclusiv pentru zilele de spitalizare , asigurarea RCA mai despagubeste aceste daune sau nu?
Mentionez ca autovehiculul implicat nu era asigurat RCA in momentul accidentului, rog sa ma ajutati cu un raspuns teoretic in aceasta situatie deoarece victimele solicita suportarea de catre conducatorul auto acestor daune altfel acoperite de RCA chiar daca aceste daune au fost deja acoperite de o alta polita diferita de RCA.