avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate radu3675

Activitate radu3675

Răspuns la discuția contrabanda cu tigari
pur si siplu un vecin a vazut cand le-am descarcat in garaj. acesta a sunat la politie 112. eu eram in garaj cand a venit politia numaram cartusele de tigari. au intrat peste mine dupa care au venit au facut fotografii dupa care le-au ridicat si dupa aia le-au dus la finante unde au constatat ca sunt cu timbru de moldova. acolo am dclarat ca le-am cuparat pt consum propriu si le-am luat de la un necunoscut.
se pare ca cine mi-a dat factura mi-a dato falsa. dar eu nu eaveam de unde sa stiu pentru ca arata exact ca o factura normala. data de pe factura este 19.iulie ghinion . Practic am fost pacalit la drumul mare. Dativa va rog mai explicit inca o data cu parerea in privinta sanctiunii ca sa pot sta mai linistit. Va multumesc
treaba sta in felul urmatoar. acolo am declart exact cum a fost. adica ce sa mai ma ascund am fost prins cu o cantitate mai mare decat cea permisa legea spune ca pedeapsa va fi intre un an si 4 ani. Acuma ma repet si imi cer scz. Nu am mai fost certat cu legea ajung sau nu dupa gratii? iar in legatura cu factura am lasato acolo la politie a doua zi iar acuma cei de la politie spun ca este falsa eu pur si simplu am primito cand am cumparat tigarile alea blestemate. pe ea apare doar numele meu fara nici o semnatura de a mea in partea stanga numele firmei la care omul sustine ca lucreaza iar jos numele lui si semnatura
.
athe a scris:

sanctiunea poate varia de la amenda pana la pedeapsa inchisorii cu suspendare in functie daca achitati integral valoarea prejudiciului pana la pronuntarea hotararii de catre instanta de fond.
la dosar ca si probe sunt: fotografiile facute de politisti in garajul meu, iar in declaratia pe care am dato sustin ca le-am luat pentru consum propriu de la o persoana necunoscuta care mi-a dat chiar si o factura pe care a scriso de mana pe aceasta apare den marfii adica tigari MT numele meu la cumparator si numele lui la delegat nu stiu cat de adevar este numele lui . Ma ajuta factura cu ceva? eu am fost cuparator de buna credinta de unde sa stiu eu ca nu erau in regula actele si tigarile
?
daca nu platesc amenda ce o sa patesc? pentru ca salarul meu pe cartea de munca este de 500 lei de unde sa platesc amenzile astronomice pe care le vor ei? va trebui sa i-mi iau un avocat la proces? de platit nu o sa platesc pentru ca nu am de unde. o sa ajung la inchisoare?
am fost prins de catre politie cu 90 cartuse de tigari cu timbru de moldova vreau sa stiu la ce sa ma astept care este pedeapsa avand in vedere ca pana acuma nu am mai fost certat cu legea? o sa primesc inchisoare cu suspendare sau...?