deci daca sunt in facultate, mama e obligata sa imi plateasca pensie alimentara pana la maxim 26 de ani, dar tata ma poate da afara oricand doreste? nu prea are sens :)
mama nu este problema. ea imi da bani, pe care ii folosesc la alte lucruri - carti, abonamente pe mijloacele de transport, programari la doctor, reincarcare telefon etc.
tata nu i`a cerut niciodata pensie alimentara, nici macar nu i`a spus mamei mele ca baga divortul, si m-a pacalit pe mine cand eram mica, sa nu ii spun (ea fiind plecata din tara) si ea a fost absenta la divortul care a avut loc in urma cu aproape 8 ani.
problema este tata care ameninta din ce in ce mai des k ma lasa fara banii de mancare si fara casa unde traiesc de 15 ani :) eu vreau sa stiu daca are voie legal sa faca acest lucru, chiar daca aceasta casa nu este pe numele meu si eu sunt in facultate.
Parintii mei sunt divortati, si eu stau cu tata. Tata ameninta ca ma da afara din casa si ca nu mai imi da bani de mancare (dat fiind ca noi mancam separat si el nu gateste si pentru mine) Eu studiez la facultatea de medicina si nu am cum sa ma intretin singura pentru inca 3 ani.
Are voie tata sa nu mai imi dea bani de mancare sau sa ma dea afara din casa?
Mentionez ca atunci cand au divortat parintii mei, eu eram minora si tata este tutorele meu legal.