Fara sa ma pricep, cred ca a face o plangere pt. denunt calomnios e un pic prea mult.
Eu ma bazez ca inscrisuri pe tot ce am primit de la dansa, documente si alte inscrisuri prin care imi spune ce si cum sa procedez si binenteles mesajele prin care se "amana" plata prin diverse motive.
da.
Intentionez sa ma consult si cu un avocat.
Poate o discutie intre cei doi ar fi suficienta (nu cred ca se poate pune problema unui proces), dar nu cred ca este cazul asa cum am ajuns sa cunosc mai nou aceasta persoana
De aceea sper ca o plangere la politie si /sau Min Justitiei sa fie suficienta.
Doresc un sfat in aceasta privinta-
Cu respect va raspund ca am incercat in repetate randuri sa obtin un raspuns ferm in ceea ce priveste acei bani conveniti.
in cele din urma am ajuns la concluzia ca merita sa fac o plangere pentru inselatorie, mai ales cand am aflat si de alti colegi in acceasi situatie.
in acest moment ma gandesc cum este mai bine sa procedez
-o plangere la politie
sau o adresa catre min. justitiei, cel care da si autorizatiile de traducator.
da.
Pot dovedi prin intermediul corespondentei intre noi - mail, dropbox.
Dar si prin totalitate sms care contin informatii in acest sens - cereri de a mai trimite documente, sau diverse motive prin care amana plata.
doresc un sfat in urmatoarea problema:
-un cadru profesoral, colega de servici ce are si autorizatia de traducator m-a convins ca se pot castiga niste bani traducand niste documente, fara nici un alt contract sau acord intre noi -pretul si data predarii fiind convenite doar verbal. Documentele in cauza (ce au si caracter confidential apartinand unor ministere) au fost predate la data ceruta prin e-mail sau serviciul dropbox.
Numarul documentelor traduse a crescut iar data promisa platii se amana cu mai bine de 2 luni sub diverse motive.
Intre timp am aflat ca numarul celor ce au tradus documente asemanatoare si nu au primi banii promisi este mai mare, in general fosti colegi de servici.
#-o
Volumul de munca chiar a fost serios, de unde si dorinta de a recupera suma convenita. Doresc un sfat in acest sens.
Cu multumiri