avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Activitate cristinaconst

Activitate cristinaconst

elga50 a scris:

Proprietarii sa fie consultati in ce privinta? Daca sa fie inlocuite tevile sau despre pret?

Dv. sustineti ca pretul lucrarii a fost crescut de 5 ori fata de pretul pietii? De unde ati luat acest pret al pietii si pe baza carui act ati putut face comparatia? Diferenta este foarte mare.

Daca aveti dovada ca lucrurile chiar au luat-o razna in privinta acestei lucrari puteti da in judecata presedintele asociatiei.


Nu au fost consultati in nici-o privinta, insa legea , intr-adevar nu prevede aceasta obligatie, doar C.Ex. e de-ajuns( sper sa nu gresesc, dar citind legea si Normele, singurul lucru ilegal este faptul ca nu s-a cerut acordul Adunarii Generale , atunci cand se foloseste fondul de reparatii- Norme Lege230, art24.,alin.5)- nici vorba de Adunare Generala anuala, buget ....)

E vorba de pret, nimeni, in mod normal, nu se opune inlocuirii unor tevi instalate prin anii 70. Apa Nova si cere maxim100 Ron pe ml instalare( mat.+manopera) teava PPR diamteru mic, alt e firrme lucreaz a si cu 5-7EUR m.l.

Da , probabil , ca impreuna cu inca cativa proprietari, vom consulta un avocat, sa vedem exact cum sa initiem o actiune, daca se poate incadra prin vro lege ce permite recuperarea presupusului " prejudiciu". Am incercat si pe forum,poat e mai prind " cateva" idei despre ce as putea face
Revin, poate aberez...)

Nu se poate initia ceva de genu unei actiuni( de drept civil???) prin car e mai multi proprietari, (=?"asociati", "actionari" , persoane fizice) sa dea in judecata conducerea unei asociatii ,(" persoana juridica") sau individual pe cei din structurile de conducere pe un motiv gen " prejudicierea intereselor financiare" - fondul de reparatii( printre altele nici nu il tin intr-un cont in banca) este un "bun" financiar comun

Inca o data, scuze pt . folosirea unor termeni al caror inteles , probabil, nu-l stapanesc, dar sper ca s-a inteles "ideea"(daca exista)
Daca Asociatia nu "foloseste" un cenzor, este ilegal?
Daca da, singura " pedeapsa" ( contraventie) se da conform Legii 230, de catre organele primariei de sector?
Exista si alte institutii ce se ocupa de respectarea Legii 230/2007?
Buna ziua,

Urmatoarea situatie:

In blocul unde locuiesc(20 proprietari in asociatie) s-a dispus inlocuirea unor tronsoane vechi ale instalatiei de distributie a apei calde si reci. Lucrarea(vro 40-50m de teava PPR 20x40mmm) s-a platit cu 10000RON, proprietarii nu au fost consultati, totul a fost hotarat de Comitetul Executiv, nici vorba de Adunare generala, asa cum prevede Art24, alin.5), Norme met. Legea 230/2007 in cazul folosirii fondului de reparatie.

Singurii care ar putea raspunde in conditiile Norme Legea 230Cf. art17, alin1) sunt membrii C.Ex., pentru ca nu si-au indeplinit atributiunile, legea 230 (art56)prevazand amenda 500-3000Ron (parca), (infim totusi fata de posibilul prejudiciu produs- vro 7-8000RON, tinand seama de pretul pietei) . Asta daca reusesc sa "sensibilizez" primaria de sector, ceea ce banuiesc c a nu se va intampla.

Mentionez ca aprox. aceeasi situatie s-a mai intamplat si acum 4 ani, la o reparatie partiala a terasei( pret mare, fara consultarea
Adunarii Generale...)

Intrebare:
Pot actiona in instanta membrii Comitetului executiv si sa cer recuperarea posibilului prejudiciu produs( rezultat din contractarea lucrarii la un pret mult mai mare decat pretul pietei), exista reglementari legale in acest sens, am vreo sansa de reusita?

Va multumesc