Buna ziua!
Desi am tot studiat legislatia in domeniu si am cautat si pe forumul dvs., tot nu gasesc negru pe alb care este mai exact situatia mea, ca proprietar al unui apartament la rosu achizitionat in oct. anul trecut (fara pereti despartitori, fara sapa de ciment, fara instalatie termica, electrica - deci absolut nelocuibil), in ceea ce priveste cheltuielile comune. Stiu ca trebuie sa platesc cate ceva, gen femeia de serviciu, dar poate m-ati putea lamuri cat de corecte sunt urmatoarele cheltuieli pe care mi le imputa viitorii potentiali vecini:
CHELT: Bec curte, 10%/apt - 22 ron
CHELT: YALA POARTA+MANOPERA - 565 ron
CHELT: APANOVA
FACT GAZE GDF SUEZ, SPATII COMUNE = 318 ron
UPC linie telefonica SPATII COMUNE, LIFT = 96 ron
Fact ENEL, spatii comune = 1316 ron
Evacuare pubele gunoi nov09+dec'09+ian'10 = 245 ron
Abonament REBU dec2009 = 42.3 ron
Schimbat bec curte + reparatie videointerfon(inlocuit tastatura F1-F4) = 142 ron
UPC, GAZE SI REBU = 1226 ron
Curatenie, Apanova, Enel, Administr = 453 ron
APANOVA, Rebu, Lift, UPC, Administr, mat Curatenie, Gaze = 869 ron
Factura REBU martie 2010
Factura revizie lift - martie 2010
Femeie serviciu
Achizitie 3 pubele NOI pt evacuare moloz/gunoi
Plata fact UPC, linie telefonica lift 1-30 apr 2010
Femeie serviciu, plata pt primele 2 sapt: 17-30 apr2010
Fact ENEL Spatii comune
Fact GDF GAZE, spatii comune
20 ron/apt, administrator
APANOVA conform consum contorizat mar- 30 apr
Cheltuieli luna MAI conform cota indiviza = 1367 RON
20 ron/apt - ADMINISTRATOR
Cheltuieli luna IUN conform cota indiviza = 1352 ron
APANOVA conform consum contorizat MAI-IUN'10
20 ron/apt/luna - ADMINISTRATOR
Cheltuieli luna IUL conform cota indiviza = 1605 RON
Sumele de mai sus sunt impartite pe cota indiviza (in intervalul ian.-iul. a.c.), insa nu v-am trecut clar partea mea. Deasemenea, aceleasi cheltuieli sunt impuse unui alt proprietar, tot cu apartament achizionat la rosu in noiembrie anul trecut, pentru care a inceput lucrarile de amenajare si utilare in luna mai si le-a incheiat in luna iulie, desi inca nu a devenit locatar.
Exista vreo diferenta in privinta cheltuielilor intre un apartament locuibil, dar nelocuit si un apartament nelocuibil si, desigur, nelocuit?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns daca se poate!