avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate butterfly13

Activitate butterfly13

Răspuns la discuția indeminizatie administrator
va multumesc pentru lamurire
Răspuns la discuția indeminizatie administrator
deci sa inteleg ca nu se stabileste acest lucru de catre locatari, intr-o sedinta
la noi in bloc, administratora isi majoreaza de la luna la luna acest venit, in ultimele 2 luni, chiar cu 25%
cine stabileste valoarea indemnizatiei pentru administratorul asociatiei? acesta are dreptul de a-si majora acest venit fara acordul locatarilor?
Nu sunt din Bucuresti, sunt din provincie (Slobozia, IL). Nu se stabileste o zi anume pentru transmiterea indexului, tocmai din motivul ca "in ziua aia poate nu-s". Mi-ar conveni, si cred ca nu sunt singura cand spune asta, sa avem o zi fixa pe luna cand putem face asta. Ce pot face cu programul administratorei sau cu numarul de persoane retrase de la plata intretinerii (inclusiv presedintele are nepotii nedeclarati, ei locuind aici, la bunici, de luni bune)
Nu este o zi anume dn luna cand declaram indexul, data e stabilita de administrator si pusa la avizier, uneori
Sunt mutata in imobilul actual din 2005, in urma casatoriei. Pana anul trecut, nu am dat prea mare importanta listelor sau sumelor afisate de administrator.
In fiecare vara, in peroada iunie-august inclusiv, este scos de la plata intretinerii un anumit numar de persoane (atat adulti, cat si copii), pe motivul ca stau mai mult pe la tara sau la alte rude. Ceea ce este deranjant, si vorbesc aici in dreptul meu, este faptul ca o parte din aceste persoane chiar locuiesc la bloc, desi figureaza ca scoase de la plata cotelor de intretinere. Ies pe strada, se plimba, folosesc liftul, fac si galagie in casa la ore nu tocmai respectabile... Am semnalat verbal acest lucru administratorei, ba chiar a vazut si dumneaei aceste persoane. Ma derajeaza ca in fiecare luna de vara suma de plata pe apartament (cu 3 persoane) creste (am ajuns de la 40 de lei la aproape 60 - e vorba de lift, gunoi, energie electrica, diverse si indemnizatie administrator). Daca i-am cerut sa treaca la intretinere aceste persoane, spune ca nu poate face acest lucru (desi le-a vazut si le vede in continuare!), ca au facut o cerere de scadere si ca numai in baza unei solicitari anonime din partea cuiva de pe scara sa se faca un control in fiecare apartament si abia atunci vom vedea ce se poate face.
In plus, admnistratora nu are un program stabilit cand poate fi de gasit. Nu stiu unde isi are sediul asociatia. Daca o sun acasa, fie nu este, fie nu vrea sa raspunda sa o deranjez.
Avem nenumarate probleme cu liftul; multi din cei ce locuiesc in acest imobil s-au blocat in lift. De fiecare data, ea nu a fost de gasit. M-am blocat cu sotul si cu copilul de 2 ani in lift, nu mi-a raspuns la telefon, am stat 1 ora si ceva pana m-a auzit cineva si a sunat la cel care se ocupa cu aceste probleme. Liftul sta stricat zile intregi cand adminsitratora nu este acasa. Daca cineva are nevoie de o adeverinta, nu stiu ce ar face. Presedintele nu vede, nu aude.
Apoi sunt probleme cu indexul la apa. Administratora are sotul bolnav si in ultimele 2 luni a stat numai prin spital. Am inteles acest aspect, nu i-am reprosat nimic, dar nu anunta cand se face transmiterea catre asociatie a indecsilor de apa sau plata cheltuielilor generate de fiecare apartament (bate doar la apartamentele unde are vreo prietena). In luna iulie nu am avut unde sa declar indexul si m-am trezit cu 20 de metri cubi de apa la plata, in conditiile in care maximul consumat si declarat lunar de mine este 14-15 metri. Cu ce drept declara indexul in locul meu, daca ea nu anunta cand se face transmiterea lui? In ce temei a transmis o valoare de 20 daca maximul meu este de 15? Nu ar fi fost corect din partea sa sa transmita acelasi index ca luna trecuta sau sa faca o medie?
Am solicitat acum ani sa facem si noi cerere la primarie pentru a ne ajuta sa facem reparatii la boc: fatada, subsol, acoepris, din banii platiti de noi la impozit. S-a facut sedinta anul trecut (este prima de car aud de cand sunt aici!) si s-a stabilit sa se varuieasca scara. Nu se implica in absolut nimic! Nu este de acord cu fatada blocului pentru ca de ani buni - mi-a spus-o in fata! - nu a platit impozitul pe casa, atat ea cat si alti vecini!
Ce pot face in aceste situatii? Cui sa ma adresez la Primarie?