Mama mea stie de aceste probleme insa ea incearca sa rezolve problemele vorbind cu unchiul meu. Si tatal meu vitreg a vorbit de cateva ori cu el insa situatia a ramas neschimbata. Bunica mea intervine de fiecare data dar de cele mai multe ori unchiul meu o ameninta si pe ea si ii vorbeste vulgar ba chiar ridica palma la dansa. Unchiul meu vine si se cearta cu mine si cu bunica mea dupa ce se cearta cu iubita lui. Nu are motive bine intemeiate pentru o cearta insa dupa cum am spus, e foarte impulsiv si nu suporta nici un fel de comentariu din partea mea sau al bunicii mele. Va multumesc inca o data pentru sfaturi.
Buna seara. Ma numesc Ioana si am 15 ani. Locuiesc cu bunica si cu un unchi de al meu de mic copil deoarece mama s-a recasatorit si si-a intemeiat o familie insa ma ajuta financiar. Problema pentru care va scriu este urmatoarea: unchiul meu, fiind o fire mai impulsiva si agitata, de cate ori nu fac ceva pe placul lui acesta imi vorbeste foarte vulgar, ma injura, ameninta si din ce in ce mai des ma si loveste. Nu ma loveste cat sa imi ramana vanatai insa e destul ca imi provoaca o stare de frica. De multe ori imi este frica sa raman cu el singura in casa. Ce s-ar intampla daca as face o plangere la Politie sau Protectia Copilului? I s-ar putea intampla ceva mamei mele? Va rog sa imi spuneti daca exista o lege care sa ma protejeze in aceasta situatie si ce i s-ar intampla unchiului meu daca l-as denunta. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si sper sa ma ajutati.