avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters163409

Activitate ContSters163409

Bună ziua,

Fratele meu are între 3-5 credite bancare + provident + prieteni(camatar bani luati fara acte).

Sunt curious dacă se poate face ceva în legătură cu asta în instanță.

1. 3-5 credite bancare - Au fost făcute în ultimii doi ani și incepând cu aceasta lună i s-a făcut proprire pe salriu ( in momentu de față are cel puțin 4 luni neplată presupun ca este in decurs de a primi executare silită).

2. Cea mai mare problema pentru mine sunt ”oamenii” de la Provident. Sunt parerea mea cămătari cu acte legale. Fratele meu în momentu de față nu mai are nici o proprietate (decăt un telefon mobil și haine) dar în buletin locuiește la adresa mea și a semnat un contract cu Provident care le permite să intre în casă peste el ( adică și peste mine) când vor ei ([ link extern ] ).

Mai puțin de aruncarea fratelui meu in strada și să le zic la cei de la provident ca nu mai locuiește aici am ce să fac ca să nu mă mai streseze pe mine? . Cineva a venit acum 30 de minute și eu dormeam de maxim 1 oră pentru că sunt schimb de noapte și m-a trezit iar ( a insistat toată săptămâna deși i-am zis că e schimbul 1 și nu a dat pe acasă). La un moment dat chiar a băgat piciorul in ușă să îl las în casă.

3. Prieteni - care nu sunt de fapt prieteni, sunt camătari. A luat mii de euro de la mai mulți indivizi care au cerut 10% pe lună ( din ce mi-a zis. nu știu dacă chiar este asa).

În momentul de față are salariu de 1700 ron. De plată are 3 ”rate” la bănci (1360 ron 360, 450, 550 - de care știu eu- probabil are mai multe), 400 ron la CAS ( a retras bani de acolo) 320 ron Provident, plus 500-600 euro la ”prieteni” luna.

Deci salariu de 1360
”Rate” 2080 ron + 500-600 euro.

Am ce face în privința asta? Singura idee pentru mine este să ma lapăd de el și să-mi văd de viață. Am citit că urmează să fie promulgată o lege a falimentului personal ar putea fi aia o soluție? Alte idei?

Cu stimă.
e prima dar probabil de acum incolo o sa vina incontinuu. nu am comunicat nici cu banca nici cu societatea de recuperare de cand am primit-o pentru ca sincer nu cred ca am ce vorbi cu ei, cel putin pana nu ma angajez
Am avut loc de munca pe care eventual lam pierdut, dar nu inainte sa obtin un credit de nevoi personale. Problema mea acum este ca nu mai am loc de munca si implicit nici bani sa platesc ratele lunare la credit. Stiu ca se poate trece la executarea silita pentru neplata dar... daca tot ce detin nu acopera toata suma restanta ce se intampla? Nu am nici loc de munca ca sa pot sa vorbesc cu banca de recalcularea creditului.

Si inca o intrebare. Cat de mult pot sa creasca penalizarile daca nu pot sa o achit in viitorul apropiat? Acum vorbesc de 12000 de ron poate sa creasca la infinit?
Cu stima Florin