avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate Miguele

Activitate Miguele

Multumesc.
Stiu ca este o lege din 2008 conform careia la achizitionarea unei locuinte noi se plateste 5% TVA. Stiti cumva daca marirea de TVA de anul acesta se aplica si in cazul mai sus mentionat? Adica TVA sa fie 10% la achizitia unei locuinte nou construite?
Stiu ca exista o lege din 2008 prin care la achizitionarea unei locuinte noi se achta un TVA de 5%. Ati putea sa-mi spuneti daca s-a marit ,acum cu noua lege a majorarii TVA, cu 5 %?
Multumesc, nu stiam de un asemenea proiect...dar pana atunci e la fel de urat ca nu putem fi proactivi, nu putem face nimic ca simpli cetateni care-si doresc respectate minimele "drepturi"
De cand am intrat intr-un proiect de parteneriat cultural cu o societate culturala din Cernauti, fiind nevoit sa ma deplasez destul de des in Cernauti, am constatat o alta anomalie tipic romaneasca. La intoarcere in tara se poate astepta, dupa ce treci repede de vama ucraineana, chiar si 5-6 ore. De ce? Pe acolo se tranziteaza tot felul de marfuri care nu se incadreaza ca tip si cantitate in cee ce prevede legea. Aceste marfuri ajung, bineinteles fara factura pe piata neagra, mai exact in bazarul Sucevei si pe strada. Cunosc pe cineva care zilnic aduce astfel de marfa, inclusiv canistre cu benzina, pe care le depoziteaza in garaj, aproape de blocul in care locuieste si din care vinde apoi diversilor solicitanti. Aceasta e sursa venitului sau si o duce foarte bine comparativ cu cei ce muncesc la vedere si primesc salariu. Intrebarea mea este: ce organe pot fi sesizate si drept consecinta sa se ia masuri de eliminare a acestor elemente de incorectitudine (mita de la vama si castigul de pe piata neagra sau gri):((