avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Activitate user.name

Activitate user.name

GabrielaA a scris:

Daca este pe 208-209 ar trebui sa ceara schimbarea incadrarii pentru ca am inteles ca locuia cu partea vatamata.

multumesc frumos pt raspuns
GabrielaA a scris:

Poate persoana vatamata isi retrage plangerea. Este furt la plangerea prealabila.

puteti sa imi explicati putin mai pe intelesul meu va rog frumos.....el deja a fost dat in tribunal ...mai poate sa isi traga pagubitul plangerea?
simonette12 a scris:

Da, ati inteles corect.
Daca infractiunea savarsita ulterior ar fi fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare, revocarea nu mai avea loc sau daca infractiunea savarsita era din culpa, insa cum infractiunea de furt este o infractiune intentionata iar din cele relatate de dvs. rezulta clar ca aceasta a fost savarsita in intervalul celor 4 ani si 6 luni- termen de incercare.
Din pacate prietenul dvs. nu a dat atentia cuvenita dispozitiilor art 83 din c.pen. inserate in hotararea anterioara, prin care instanta aduce la cunostinta inculpatului exact cele relatate de mine mai sus.

buna seara....m-am informat putin mai bine.....si am sa va relatez un pic mai explicit cazul.....persoana ce a savarsit furtul a locuit cu partea vatamata in aceeasi casa...erau studenti si stateau in chirie...iar banii ce i-a sustras erau la vedere....erau banii strasi de chirie la care au constribuit toate cele 3 persoane ce stateau in casa la momentul respectiv.....deci nu s-a intamplat sa fie bataie sau sa intre in casa cu forta......iar restul am povestit ce s-a intamplat.....sper ca asta va ajuta cu ceva si sa imi raspundeti daca va permite timpul...o seara frumoasa
Rodica Ciolca a scris:

Daca va fi condamnat pentru acest furt (daca va fi gasit vinovat de comiterea faptei) va executa ambele pedepse (se va revoca suspendarea condamnarii anterioare, deci va executa pedepsa ce i-a fost data si in plus se va adauga si pedepsa ce i se va da acum pentru furt).

adica depinde cum o sa il catalogheze procurorul...eu ce stiu este ca a stat cu respectiva pers intr-un apartament si se stransese banii de chirie 300euro si el i-a luat...deci nu s-a lasat cu bataie sau altceva mai grav....
athe a scris:

mai simplu spus nu va scapa de inchisoare.

multumesc de raspuns...sunte ti dragut...mai ales felul in care a-ti spus-o
simonette12 a scris:

Da, ati inteles corect.
Daca infractiunea savarsita ulterior ar fi fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare, revocarea nu mai avea loc sau daca infractiunea savarsita era din culpa, insa cum infractiunea de furt este o infractiune intentionata iar din cele relatate de dvs. rezulta clar ca aceasta a fost savarsita in intervalul celor 4 ani si 6 luni- termen de incercare.
Din pacate prietenul dvs. nu a dat atentia cuvenita dispozitiilor art 83 din c.pen. inserate in hotararea anterioara, prin care instanta aduce la cunostinta inculpatului exact cele relatate de mine mai sus.

multumesc mult pentru raspuns...sincer nu stiu cand i-a fost data acea condamnare cu suspendare....daca el a savarsit furtul in perioada in care sa nu mai fie "luat in vizor"(nu stiu sa ma exprim in termenii dumneavoastra) nu va mai face inchisoare nu?
simonette12 a scris:

Daca in cursul termenului de incercare cel condamnat a savarsit din nou o infractiune, pentru care se pronunta o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen ( adica in cazul de fata 5 ani si 6 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare ), instanta revoca suspendarea conditionata ,dispunand executarea in intregine a pedepsei in regim de penitenciar , care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata.
Faptul ca prejudiciul a fost acoperit prin restituirea bunului va avea influenta doar asupra laturii civile a procesului penal.:sorry:

adica o sa execute pedeapsa ce i-a fost data inainte cu suspendare plus ce o sa mai hotarasca acum?
clara_22 a scris:

Da, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a parti vatamate sau din oficiu atunci cand fapta constituir un prticol ridicat pentru societate.In cezul de fata s-a facut trimiterea in judecata pentru infractiunea de furt, ce scrie in rechizitoriu?

nu stiu imi pare rau...tot ce stiu eu este ca acum 2 ani a avut acel dosar cu suspendare si apoi a fost acesta de furt....in acesta stiu decat ca a mers cand a fost chemat de sectia de politie la care s-a facut reclamatia si a restituit suma de bani care a sustras-o...apoi a afost chemat de procuratura si a durat undeva la 10 minute el a intrebat de o sa se intample so procurorul i-a raspuns "o sa vezi"...eu ma gandeam la o amenda ceva...dar sa inteleg ca poate face acea suspendare ce o are din urma plus ce ar putea sa ii mai dea acum?
av_andra13 a scris:

Este posibil orice, importante sunt datele dosarului. Imprejurarile in care a fost comis furtul, daca intr-adevar exista probe concludente care sa il incrimineze etc :)

in dosarul cu furt s-a prezentat cand a fost chemat si a restituit "frutul"...si acum este chemat in tribunal
buna seara am si eu o intrebare....cunosc pe cineva care are 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare si a mai facut un dosar de furt dar s-au restituit bunurile furate...intrebarea mea este...poate sa faca puscarie?