va scriu pentru a solicita o parere bazata pe cadrul legislativ in ceea ce priveste modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului acordata pana la varsta de 2 ani.
Sotia mea a nascut primul copil pe data de 07.02.2008. Incepand cu aceasta data a beneficiat de indemnizatia pentru crestere copil pana in data de 06.02.2010, indemnizatia fiind calculata pe banza veniturilor realizate in ultimele 12 luni. Din data de 07.02.2010, sotia mea a inceput serviciul fiind angajata cu carte de munca a unei societati comerciale.
In data de 28.06.2010 sotia a nascut al doi-lea copil.
Intrebarea mea este urmatoarea: care modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea celui de al doi-lea copil nascut in data de 28.06.2010,
avand in vedere ca in ultimele 12 luni calendaristice sotia realizat venituri dupa cum urmeaza: -din salariu in perioada 07.02.2010-28.06.2010 (5 luni) si
-venituri din indemnizatia de crestere a primului copil in perioada 07.02.2008-06.02.2010?
Va adresez aceasta intrebare deoarece informatiile pe care le-am primit de la functionarii serviciilor abilitate din cadrul primariei au fost contradictorii (unele doamne au precizat ca indemnizatia pentru al doi-lea copil se calculeaza pe baza veniturilor realizate in ultimele 12 luni calendaristice ceea ce presupune calcularea noii indemnizatii pe baza vechii indemnizatii pentru primul copil, lucru greu de crezut...)