avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate ghita ani

Activitate ghita ani

Răspuns la discuția partaj si chirie
Vă mulţumesc mult pentru răspunsuri.
Răspuns la discuția partaj si chirie
Am speranţe că voi putea obţine o copie a contractului de închiriere. Ideea este că pe contract este trecut doar el, când în mod normal ar fi trebuit să figurez şi eu, având în vedere că imobilul este un bun comun.
În ideea că aş avea câştig de cauză în instanţă, dacă el nu va vrea să plătească aceşti bani, eu pot cere rezilierea contractului, sau credeţi că printr-un executor judecătoresc se poate rezolva?
Răspuns la discuția partaj si chirie
Asta este şi intenţia mea. Să obţin bani din chirie ca sa pot face rost de banii pentru partaj. În mod sigur nu îi va conveni sa împartă cu mine banii din chirii motiv pentru care sper sa vrea sa încheiem o tranzacţie. Aş vrea să-mi spuneţi în situaţia în care eu nu pot face rost de o copie a contractului de închiriere, instanţa nu poate cere de la Administraţia financiară acest contract?
Răspuns la discuția partaj si chirie
Casa este in Bucuresti, într-o zona bună.Bineînţeles ca am nevoie să mă reprezinte un avocat, dar aş vrea sa incerc înainte să obţin jumătate din chirie, sperând că va vrea în felul acesta sa facem partajul printr-o tranzacţie. Ce mă sfătuiţi să fac?

Vă mulţumesc.
Răspuns la discuția partaj si chirie
Va mulţumesc pentru raspuns. Imi puteţi spune dacă ii pot cere cheltuieli de judecată? Onorariul avocatului mă costă 1000 lei şi am inţeles că trebuie să plătesc 3% din suma pretinsă din chirie.
Am divorţat anul acesta şi aş vrea sa fac partajul dar fostul meu sot nu doreste lucrul acesta. Avem impreună o casă cu trei etaje construită în timpul casatoriei. Sunt închiriate 2 etaje pentru care primeste o chirie in valoare de 3000 euro. As vrea sa stiu daca il pot da in judecata pentru jumatate din chirie, dacă trebuie sa plătesc taxa de 3% pentru suma cerută (aş vrea sa cer jumatate din chirie începând cu luna aprilie 2010 când s-a pronunţat divorţul şi dacă pot cere cheltuieli de judecată.
Vreau sa menţionez ca din aceasta suma el plateste o rata la bancă în valoare de 500 euro. Ce şanse credeţi că am?