multum pt raspuns dar daca bunicu ar face acum un testament trebuie masurat terenul acum de cei de la cadastru sau l-ar masura dupa decesul lui la citirea testamentului
buna ziua am si eu cateva intrebari sper sa ma puteti ajuta
Bunicul meu are un teren de 1000mp pe care e construita casa lui, el are 2 copii pe mama si 1 unchi. mama si unchiul au renuntat in scris in fata unui notar la casa si teren acum doar bunicu fiind proprietar (bunica e decedata).
Bunicul meu ar vrea sa-mi dea mie jumatate din teren ar face act de vanzare cumparare dar se teme de unchiul meu ca e cam scandalagiu. As vrea sa stiu daca bunicu ar face un testament prin care imi lasa mie jumatate unchiul ar putea ataca testamentul? Sau ce alta modelitate am putea folosi, cu actul de vanzare-cumparare stiu ca e cel mai sigur dar e problema ca vin cei de la cadastru sa masoare terenul si vede unchiul (locuieste in casa bunicului) si bunicu se teme de el au mai avut conflicte. Va rog sa-mi da-ti o idee un sfat cum sa fac si sa fie legal. Si daca mi-ar face testament ce trebuie sa faca bunicu si unde. Va multumesc anticipat.